İbrahim LALELİ / ANTALYA, () - HAVA sıcaklığının 40 dereceye yükseldiği, yüksek nem oranıyla birlikte hissedilir sıcaklığın 51- 55 dereceye ulaştığı Antalya'da, hayvanlar için özel önlemler alındı.
Turizm kenti Antalya'da bunaltıcısı sıcak, insanların yaşamını zorlaştırdığı kadar hayvanlar için de tehlike sınırına ulaştı. Bugün öğle saatlerinde gölgede 40 dereceye ulaşan sıcaklık, yüzde 47'lik nem oranıyla birlikte 51- 55 derece arasında hissedildi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde saat 11.00 ile 15.00 arasında hayvan barınaklarında fıskiyeli serinletme uygulamasına geçildi. Normal şartlarda Temmuz ve Ağustos ayları içerisinde başlanan fiskiyeli serinletme aşırı sıcaklar nedeniyle erkene alındı. Hayvanat bahçesi yönetimi, öğle saatlerinde doğal yaşam alanlarında bulunan hayvan türlerini yağmurlama denilen sistem ile serinletmeye başladı. Fıskiyelerin açılmasını bekleyen hayvanlar suyun altına geçerek serinledi. Hayvanat bahçesinde bulunan boz ayılar da kendileri için yapılan su havuzu içinde gün boyunca oynadı.
Bunaltıcı sıcak nedeniyle zor durumda kalan sokak hayvanları da ağaç gölgelerine sığınarak güneşten korunmaya çalıştı.

FOTOĞRAFLI