Mehmet ÇINAR/ANTALYA, () - ANTALYA Barosu Hayvan Hakları Kurulu, Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa maçı sonrasında sarfettiği "Belediye sokak köpeklerini zehirlesin, yoksa bu iş bana kalacak" sözleri nedeniyle Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'i kınadı.
Dün gece oynanan Süper Kupa maçı sırasında Galatasaraylı Felipe Melo ile yaşadığı gerginlikle dikkat çeken Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'in, karşılaşma sonrası söylediği "Belediye sokak köpeklerini zehirlesin, yoksa bu iş bana kalacak" şeklindeki ifadesi büyük tepki topladı. Antalya Barosu Hayvan Hakları Kurulu, Volkan Demirel'i sokak köpeklerini hedef gösteren sözleri nedeniyle kınadığını açıkladı.
Mevcut yasaya göre sokak hayvanlarının öldürülmesinin yasak olduğu gibi belediyelerin görevinin de sokak köpeklerini öldürmek değil besleme, tedavi ve bakımlarını üstlenerek yaşatmak olduğunu belirten Antalya Barosu Hayvan Hakları Kurulu Başkanı avukat Evrim Ercan, şunları söyledi:
"Ancak bu sözler ülkemizdeki acı bir gerçeği gözler önüne sermiştir. Ne yazık ki bazı belediyeler sokak köpeklerini sorun olarak görüp zehirlemekte, itlaf etmektedir. Yasayla kendilerine emanet edilen sokak hayvanlarını öldürerek açıkça suç işleyen bazı belediyeler görevlerini ve kendilerine tanınan yetkilerini kötüye kullanarak emanet edilen sahipsiz canlara ihanet etmektedir. Yapılan bu açıklama ülkemizdeki sokak hayvanlarına bakışı bir kez daha gündeme getirmiştir. Ünlü futbolcunun topluma iyi örnek olması gerekirken peşindeki kitleleri yanlış yönlendiren, üstelik hayvan öldürmek yasak olduğu halde kabahat işlemeyi özendirici hale getiren bu açıklaması biz hayvan hakkı savunucularını oldukça üzmüştür."
Ercan, Antalya Barosu Hayvan Hakları Kurulu olarak söz konusu açıklamayla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu'na, Volkan Demirel'e gerekli uyarı ve cezanın verilmesi için başvuruda bulunacağını kaydetti.