ÇAVUŞOĞLU: SAÇMALAMA BAŞKAN
Antalya Adliye binasının 5'inci katında bulunan Kepez 2 İlçe Seçim Kurulu'nda bir torbanın içindeki oyların yeniden sayılması sırasında Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Mustafa Akaydın arasında sert tartışma yaşandı. Yanında Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse bulunan Bakan Çavuşoğlu, Akaydın'a "O torbanın içinden çıkan bir tanesi şöyle sayıyorlardı, biz başında durduk, 1 oy farkından dolayı tekrar tekrar pusula sayıyorlardı, yatırmışlar. Biz gördük onların saydığını, orada fotoğrafladılar" dedi. Yanında CHP İl Başkanı Devrim Kök bulunan Başkan Akaydın ise Bakan Çavuşoğlu'nun yanında emniyet müdürü olduğunu öne sürdü, "Bir bakan olarak size yakıştıramadım" diye tepki gösterdi. Çavuşoğlu ise Akaydın'a "Saçmalama başkan" diye karşılık verdi.
'SUÇÜSTÜ YAPMAYA GELDİM'
Adliye binasının çıkış kapısına gelen Başkan Akaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye adına çok ilginç bir seçimin yaşandığını kaydetti. Başkan Akaydın, “Sadece Anadolu Ajansı'na bu seçim sonuçlarını servis edilme yetkisi verilmesi bana göre suçtur. Basın özgürlüğüne müdahaledir. Her nasılsa Anadolu Ajansı'ndan beslenen kanallarda CHP'li birçok belediyenin oyları geride gösterilirken son iki saat içinde bir kıpırdanma oldu" diye konuştu. Bu seçimde bir şeylerin olduğunu ve anlamakta zorluk çektiğini dile getiren Başkan Akaydın, şunları söyledi:
“Burada bulunmaktan utanç duyuyorum. Niye ben buradayım diye. Ama suçüstü yapmaya geldim. Kepez İlçe Seçim Kurulu üzerinde bizzat Sayın Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından psikolojik baskı kurulmuş. Yukarıda bunu bizzat gözlemledim. Hakim efendilikle 'Şu kenarda durun' diyor. 'Hayır' diyor 'Hakkım var.' Doğru yasal olarak hakkımız var ama benim de hakkım var. Ben de gidip kızların başına dikilirsem onlarını görevlerini yapabilme sağlıklılığı olabilir mi? Hepsi oradalar."
'SONUNA KADAR ÇARPIŞACAĞIM'
Bakan Çavuşoğlu'yla Kepez İlçe Seçim Kurulu'nu terk etme konusunda anlaştıklarını belirten Başkan Akaydın, kendisinin çıkmasına rağmen Bakan Çavuşoğlu'nun çıkmadığını söyledi. Belediye Başkanı Akaydın, iddialarını şöyle sürdürdü:
“Arkadaşlar bu ayıptır. Ben bu seçimi kazandım. Hem de en az 4 puan farkla kazandım" dedi. Fakat manipülasyonların yapıldığını, torbalara müdahale edildiğini iddia eden Başkan Akaydın, “Bir fotoğraf var. Sayın bakan torbaların başında. Torba açılmış. Yanında bir hakim ve emniyet müdür muavini. Oylara bakıyorlar. Böyle bir hakkı yok bakanın. Böyle bir rezalet yaşanmadı. Demokrasi ayıbıdır. Bununla sonuna kadar çarpışacağım. Mevlüt Çavuşoğlu ayıplı bir Bakan'dır" diye konuştu.
POLİS GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI
Konuşmasının ardından Başkan Akaydın yeniden adliyenin içine girerken koridorlarda bir süre Bakan Çavuşoğlu'nu aradı. Başkan Akaydın, Bakan Çavuşoğlu'nu göremeyince adliyeden ayrılarak seçim koordinasyon merkezine geçti.
Bakan Çavuşoğlu ile Başkan Akaydın arasındaki gerginlik, Antalya Adliyesi'nin dışına da taştı. Henüz tamamlanmayan ve açıklanan resmi sonuçlara ve CHP'nin Ak Parti'den az bir farkla önde götürdüğü seçimlere ilişkin her iki partinin tarafları da Antalya Adliyesi önünde karşılıklı slogan attı. İki grup arasındaki sözlü sataşmaların büyümesini engellemek amacıyla Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı çevik kuvvet polislerinin de bulunduğu çok sayıda görevli güvenlik önlemi aldı. Adliye önündeki gergin bekleyiş sürüyor.

EB(SU/AAA) (FOTOĞRAFLI)