DENİZLİ'de, yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması sonucu kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 51 yaşındaki Güley Kandemir'in organları, oğlu 25 yaşındaki Savaş Övünç tarafından bağışlandı. Kendi organlarını da bağışlayan Savaş Övünç, annesinin organlarının başka hayatları kurtaracağı için mutlu olduğunu söyledi. Operasyon sonucu 2 böbrek ve karaciğerin alındığı belirtildi.
Pamukkale İlçesi Fatih Mahallesi'nde oturan ve 23 yıl önce eşinden boşanan Güley Kandemir, geçen pazartesi günü yakınları tarafından evinde baygın halde bulundu. Denizli Devlet Hastanesi'ne ambulansla kaldırılan 2 çocuk, 1 torun sahibi Kandemir'in, yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçirdiği belirlendi. Yoğun bakım ünitesine alınan Kandemir'in dün beyin ölümü gerçekleşti. Hastane Organ Bağış Birimi yetkilileri, Kandemir'in oğlu, Dumlupınar Üniversitesi Arkeoloji Bölümü 3'incü sınıf öğrencisi Savaş Övünç ile görüştü. İkna olan Savaş Övünç annesi ile kendi organlarını bağışladı. İzmir'den gelen ekip, sabaha karşı ameliyata girerek Güley Kandemir'in 2 böbreği ve karaciğerini aldı. İzmir'e götürülen organların uygun hastalara nakledileceği belirtildi.
BAŞKALARINI YAŞATACAK OLMASI MUTLU ETTİ
Annesini kaybetmenin acısını yaşadığını belirten Savaş Övünç, "Annem hastalıkları nedeniyle huzurlu bir hayat yaşamadı. Annemi kaybetmenin acısını yaşıyorum, ancak organlarıyla başkalarına hayat verecek olması beni teselli ediyor. Ben de organlarını bağışladım. Annemin organlarının başka insanlarda yaşadığını bilmek beni mutlu edecek" dedi.
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Acar, annesinin organlarını bağışlayan Savaş Övünç'e başsağlığı diledi. 30 bin kişinin organ beklediğini belirten Acar, "Savaş kardeşimiz, annesinin organlarını bağışlayarak örnek bir davranış sergilediği için teşekkür ediyoruz. Onun sayesinde organ bekleyen 3 kişi yeniden hayata dönecek" dedi.

FOTOĞRAFLI