Mehmet Kayhan YILDIZ/KONYA, () - KONYA'da işçi emeklisi 74 yaşındaki Nevzat Gediz, bahçesindeki erik ağacının gövdesine yuva yapan ve bir kedinin yemesi sonucu annesi ölen 2 ağaçkakan yavrusunu kendi elleriyle besliyor. Ağaçkakan yavrularını yumurta vererek hayatta tutmaya çalışan Gediz, büyüdükleri zaman doğal hayata bırakacağını söyledi.
3 ay önce bir ağaçkakanın, bahçesindeki erik ağacının gövdesini oyarak yuva yaptığını belirten Nevzat Gediz, ağaçkakanı takibe aldığını anlattı. Yumurtlayan ağaçkakanın daha sonra yavrularının dünyaya geldiğini ifade eden Gediz şunları söyledi:
"Ağaçkakan ve yavruları bahçemizin neşesi haline gelmişti. Sürekli takip ediyordum. Anne ağaçkakan yavrularına sürekli yem getiriyordu. Ağaç gövdesindeki yuvanın yerden yüksekliği de yaklaşık 2 metreydi. Bu yüzden kediler de yuvaya musallat olmuştu. Kedileri gördüğüm zaman kovalıyordum. Ancak çabalarım sonuç vermedi ve geçtiğimiz pazar günü bir kedinin ağaçkakanı yuvaya girerken alıp götürdüğünü gördüm."
Annesi ölen ağaçkakanların sürekli seslerini duyduğunu ve yem vermek için eliyle yuvaya erişemediği kaydeden Gediz, "Ağacın gövdesindeki yuvanın üst bölümünü elektrikli testere ile kestim. Daha sonra yavruları oyuktan çıkardım. 3 tane ağaçkakan yavrusu vardı. Bir tanesi çok zayıftı. Fazla yaşamadı ve öldü. Kalan 2 yavruyu veterinerden aldığım tavsiye üzerine yumurta ile beslemeye başladım" dedi.
56 yıllık eşi 76 yaşındaki Elmas Gediz ile birlikte hayvanları çok sevdiğini anlatan Nevzat Gediz, yavrular büyüdükten sonra doğal yaşamına bırakacaklarını da sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI