SİNOP’un Erfelek İlçesi’nde 1,5 yıl önce anneleri babaları tarafından öldürülen Emircan Y. (12) ve Yakupcan Y.'yi (3) Almanya'da yaşayan 3 çocuk annesi halaları Nurten Sert (44) evlat edindi. İki kardeş geçen hafta Almanya’ya giderek yeni ailelerine kavuştu.
Sinop'un Erfelek İlçesi'nde 2012 yılında meydana gelen olayda Alaaddin Y. tartıştığı eşi eşi Nuriye Y.’yi tabanca ile vurarak öldürdü. Olay sonrasında çiftin çocukları Emircan ve Yakupcan’a Y.'ye babaannesi ve dedesi sahip çıktı. İki kardeşin durumunu öğrenen, Almanya’nın Delmenhorst kentinde yaşayan cinayet zanlısı Alaaddin Y.'nin kızkardeşi 3 kız çocuğu annesi Nurten Sert (44) ve eşi Tamer Sert (48) harekete geçti. Anneleri ölen, babaları da hapse giren iki kardeşi evlat edinmek için ilgili kurumlara girişimlerde bulundu.
İki ülke arasında yapılan resmi yazışmaların sonrasında geçtiğimiz 22 Ocak'ta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ailenin başvurusu onaylandı. 25 yıllık evli Tamer ve Nurten Sert çifti geçen 29 Ocak'ta Sinop’a gelerek iki çocuğu alıp Almanya’daki evlerine götürdü. Burada aile bireyleri tarafından sevinçle karşılanan ve kendileri için hazırlanan pankartları gören iki kardeş büyük sevinç yaşadı. Alman Hür Demokrat isimli 3 tane kızım var. Ailemiz 5 üyeydi şimdi 7’ye yükseldi. 3 kızım vardı artık 2 oğlum daha var. Onların güzel şartlarda yetişmesi için eşimle birlikte elimizden geleni yapacağız" diye konuştu. 
Kendisine ait oto tamirhanesi ve bakım servisi bulunan Tamer Sert, dün Almanya'daki akraba ve aile dostlarının katılımıyla yemekli program düzenleyip ailesinin iki yeni üyesini tanıştırdığını belirterek '5'dik 7 olduk' ismiyle program düzenledik. 2 oğlumu akrabalarım ve dostlarımla tanıştırdım. Beraber dualar edip onların ailemize gelişini sevinçle kutladık. Çok mutluyuz. İki oğlumun bizim gibi Alman vatandaşlığına da sahip olması için en yakın zamanda gerekli işlemleri de başlatacağız" dedi.
Sinop Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş de Sert çiftinin Almanya da kurumlar vasıtasıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na evlat edinmek için müracaat ettiklerini belirterek, "Bakanlığımızdan bize gelen yazıyla birlikte aileye bu noktada öncülük yaptık yol gösterdik. Burada çocukların aileye evlat edinmeye uygun olup olmadığını değerlendirdik ve mahkeme aşmasını da takip ettik. Biz Almayalı aile ve çocuklar arsında aracı durumdaydık buradaki çocuklarla olan kısmı biz takip ettik aile ile olan ilgili kısmı ise Almanya da konsolosluk takip etti. Yapılan gerekli yasal işlemlerin ardından aile çocukları evlatlık edinmesi için uygun görüldü ve geçen hafta itibari ile aile çocukları da alarak Almanya’ya gitti" dedi.