Enver ALAS / İstanbul, () AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları, çocuk ihmal ve istismarına dikkati çekmek için düzenledikleri "Çocuğuma Dokunma" yürüyüşünde, Galata Köprüsü'nün demirlerine rengarenk kurdeleler bağladı. İstanbul'un 39 ilçesinden gelen kadınlar, "Çocuğuma Dokunma" adlı yürüyüşe katılmak amacıyla Eminönü Meydanı'nda Yeni Cami önünde bir araya geldi.
"ÇOCUĞUMA DOKUNMA, DERKEN SADECE ELLERE SÖYLEMİYORUZ"
Çocuk istismarına karşı başlattıkları kampanyayla ilgili konuşan AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Zengin Topal, özellikle Anneler Günü'ne değinerek, "Biliyorsunuz yarın Anneler Günü. Aslında Anneler Günü, şenlik gibidir. Hep eğlenceyle, hediyelerle; fakat çocuklarla alakalı istismarlar hem fiziksel açıdan hayatının kayıpları hem de insanın kalbini ağlatan, dehşet içerisinde kayıplar. Çocukların kaybolması, bu konuyla alakalı aslında biz kadınlar olarak, AK Parti İstanbul Kadın Kolları olarak, arkalarda yaptığımız çalışmaları daha duyulur hale getirmek istiyoruz. Çünkü biz, çok örgütlü bir yapıyız. Yaklaşık 1 milyon kadınla temas edebiliyoruz. Bu güçten yola çıkarak bir kampanyayı başlatıyoruz. Bu kampanyamızın adı 'Çocuğuma Dokunma'. Aslında çocuğuma dokunma, derken sadece ellere söylemiyoruz. En yakından başlayarak çocuğa zarar veren, fiziken zarar veren, onu ihmal eden çünkü dünyada ihmal de aslında başlı başına bir suç olarak tanımlanıyor. Çocuğu ihmal eden tüm yapılara karşı, ailelere, annelere, kadınlara karşı bir bilinçlendirme kampanyası yapacağız bundan sonra. Bu meselenin çözümüyle ilgili özellikle belediyelerimizle temasa geçerek ne yapmak istediğimizi, neler yapabileceğimizi birlikte daha da netleştirmiş olacağız. Araştırmalar, bize şunu söylüyor. Bir çocuğa özellikle zarar veren bir kişi, çok büyük bir ihtimalle çocukluğunda benzer bir travma yaşamıştır. O travmadan sonra bunlar yaşanıyor. Bu travmaların yaşanmaması için, çocuklarımıza nasıl daha iyi bir anne olabilirizin cevabını almak gerekiyor" dedi.
"BAŞBAKANIMDAN BİR ANNE OLARAK RİCA EDİYORUM, BU KONU SABIRLILIKLA ÇÖZÜLSÜN"
Yürüyüşe katılan kadınlar, birer anne olduklarını vurgulayarak tepkilerini dile getirdi. Bir anne, çocuk istismarına karşı tepkisini "Çocuk istismarlarına Anneler Günü'nde biz anneler olarak, AK kadınlar olarak, tepki koymak istedik. Çocuklarımıza dokumak, uzanmak istenen ellere bu şekilde tepkimizi nitelendiriyoruz. Çocuklarımıza dokunmayın" şeklinde dile getirirken, bir kadın da "Başbakanımdan bir anne olarak şunu rica ediyor ve istiyorum. Bu konu da sabırlılıkla çözülsün. Çocuklarımızı katledip kıyıyorlarsa biz de bunlara kıyacağız. İdamına kadar gidelim. Rica ediyorum başkakanımdan" dedi.
Kadınlar daha sonra ellerinde "Çocuğuma Dokunma", "Çocuk İstismarına Hayır" yazılı pankart ve dövizlerle Galata Köprüsü'ne yürüdü. Yağmur altında gerçekleşen yürüyüşün sonunda kadınlar, her bir çocuğun yaşam hakkını temsil eden "Çocuğuma Dokunma" yazılı renkli kurdelelerini, Galata Köprüsü'nün demirlerine bağladı.
(BB)