Erhan TEKTEN / İstanbul, () - TÜRKİYE Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ve Drift Kulübü tarafından organize edilen Apex Master Turkish Drift yarışlarına katılacak sporcula,r Atatürk Olimpiyat Stadı'nın otoparkında antrenman yaptı.



Drift (Araba kaydırma) yarışları için modifiye edilmiş araçlarıyla piste çıkan yarışçıları çok sayıda motor sporları tutkunu izledi. Antrenmanlar sırasında yanan lastikler nedeniyle ortalığı duman kaplarken, birçok aracın tekerleği patladı. 8 Haziran'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nın otoparkında ilk ayağı yapılacak yarışla ilgili bilgi veren Drift Kulübü Başkan Yardımcısı Mustafa Mert Kazanç, “Drift, resmi bir motor sporudur. Burada yarışan arkadaşlarımız profesyonel sürücüdür. Bu arkadaşları örnek alarak, sokakta bu yarışları yapmaya çalışan arkadaşlar kesinlikle doğru yolda değil. Bu iş sokaklarda yapılmaz. Onların da eğitim alıp aramıza katılmasını istiyoruz" dedi.

ANNELER GÜNÜ'NDE DRİFT PİSTİNDE

3 aydır drift sporuyla ilgilendiğini söyleyen Çağla Mollamehmetoğlu ise, “Ben de ondan etkilenerek girdim bu işe. İnanılmaz keyif alıyoruz. Ailecek seviyoruz. Anneler Günü'nde bile en iyi hissettiğim yer burası" dedi. Çağla Mollamehmetoğlu'nun eşi Özer Mollamehmetoğlu da, "Drift, motor sporlarındaki en heyecanlı spor. Kontrolsüzlüğün kontrolünü yapmaya çalışıyoruz. Normalin dışında bir şeyler yapmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

“AÇI, HIZ VE BİRBİRİNE YAKIN GİTME ESAS"

Yarışlara hazırlandığını belirten Kemal Özhaseki de, “Drift yarışları diğer otomobil yarışlarından farklıdır. Zamanlama esas değildir. Açı, hız ve birbirine yakın gitme esastır. O yüzden antrenmanlarımızı birlikte yapıyoruz" dedi.

ET (CO)