Özgür ALTUNCU - Ünsal ÇAKİN / İstanbul, () Yavrularını ölümüne savunmuştu. Onun bu çabası "kameraya yansıyan kedi katliamı" görüntülerinin en çarpıcı anlarından biriydi. Yavruları acımasızca öldürülen anne kedi aradan 3 gün sonra ilk kez vahşetin yaşandığı yere geldi, gelir gelmez de yavrularını aramaya başladı..
Yavrularıyla birlikte yaşam mücadelesi veriyordu. Esrarengiz kadın karşısına çıkana kadar çevredeki hayvan severlerin yardımıyla yaşıyordu. Pazar sabaha karşı yavrularıyla birlikte büyük bir vahşetin tam ortasında kaldı. İki yavrusu için de sonuna kadar direndi. Caniyi durdurmak için saldırdı. Geri çekildi, bir daha saldırdı. Yavrularını katleden caninin tekmelerine rağmen pes etmedi. Göz yaşartan bu çabası da başından sonuna kadar kamera kaydına yansıdı. Çok uğraştı ancak başarılı olamadı. Vahşetin ardından olayı duyan Nurcan Manastırlı adlı vatandaş tarafından sahiplenildi. Manastırlı, anne kediyi bir kafese koyup evine götürdü.

HALA YAVRULARINI ARIYOR
Anne kedi, bugün Manastırlı tarafından ilk kez olay yerine getirildi. Acılı anne kedi, vahşetin yaşandığı yerde yavrularını aramaya başladı. Her yanı dolaştı. Ağaç altına, otomobillerin arasına, her yere baktı. Hala yavrularını canlı bulabilmeyi umuyordu. Gözü yaşlı olarak konuşan Nurcan Manastırlı, onu kısırlaştırıp, sahipleneceğini söyledi. Anne kedinin sürekli dış kapıya baktığını ve hırçın olduğunu söyleyen Manastırlı. "O gördüğü sahnelerden sonra kimseye güvenmek istemiyor. Sürekli dış kapının önünde bekliyor. Ben de bir canlıdan böyle bir tepki görsem, ben de o canlılardan kaçarım" diye konuştu. Görüntülere sadece 3 saniye bakabildiğini söyleyen Manastırlı, "İnsan ruhu böyle bir şeye müsait değil. Bu aklın dışında bir şey" diyerek güçlükle konuşabildi.

İŞTE VAHŞETİ DUYURAN HAYVANSEVER
Kaybolan kedisini ararken bir güvenlik kamerası görüntüsünde bu vahşetle karşılaşan Ayşe Kaya da gözyaşları içinde konuştu. Kaya, "Sabah geldiğimde yavrularının başında bekliyordu. Bir annenin evladını kaybettiğinde neler yaşadığını hissettim" dedi.

(FOTOĞRAFLI)