KAYSERİ, () – KAYSERİ’de Sultan ve Aydın Öztürk çifti, 16 yıl sonra çocuk özlemini giderdiler. 39 yaşındaki Sultan Öztürk'ün, tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen ikiz kız bebeklerine Zehra Nida ile Hayriye Nisa adı verildi.
Baba olmak için 16 yıl bekleyen ve kızlarının dünyaya gelmesiyle bu özlemi sona eren Aydın Öztürk, tedavi sürecinin sabır ve özveri gerektirdiğini söyledi. Bebek sahibi olmak isteyen ailelerin umutsuzluğa kapılmamalarını öneren Öztürk, “Evlendiğimizden bu yana çocuğumuz olmasının hayalini kuruyoruz. Daha önce iki kez aşılama yöntemini denedik. Ancak bu denemelerin sonucu olumsuz oldu. Bir yakınımızın önerisi ile Memorial Kayseri Tüp Bebek Merkezi’ne başvurduk. Buradaki ilk tüp bebek denemesinde, eşim ikiz çocuklarımıza gebe kaldı. Çocuklarımız sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi" dedi.
İKİZLER, EVİN NEŞESİ OLDU
Annelik mutluluğunu 16 yıl sonra tadan Sultan Öztürk de kızlarının aileye katılması ile bambaşka bir yaşama kavuştuklarını dile getirdi. Çocuk sahibi olmak istemenin yeterli olmadığını ve bunun için çiftlerin kararlılıkla hareket etmesini de ifade eden Öztürk, “Anne olmanın verdiği mutluluk kelimelerle anlatılamaz. Yıllarca sessizce yaşadığımız hayatımıza renk ve canlılık geldi. Bebeklerim artık evimizin ve ailemizin neşe kaynağı” açıklaması yaptı.
Öztürk çiftinin tedavisini gerçekleştiren Memorial Kayseri Tüp Bebek Merkezi’nden Op. Dr. Arzu Yurci ise, “Çok sağlıklı ikiz bebekleri dünyaya geldi. Onların mutluluğunda pay sahibi olmaktan bizler de mutluyuz” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI