ANKARA'dan hac vazifesini yerine getirmek üzere 350 kişilik grup, kutsal topraklar olan Suudi Arabistan'ını Medine şehrine gitti. İlk hac kafilesi, Esenboğa Havalimanı'ndan uğurlandı.

Hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek hacı adayları, akşam saatlerinden itibaren Esenboğa Havalimanı'nı doldurmaya başladı. Özel Turizm Şirket Müdürü Seyfullah Köken yaptığı açıklamada, hacı adaylarını kutsal topraklara göndermenin mutluluğu yaşadıklarını belirtirken, "Bu grup Ankara'dan giden ilk kafile. Önce 10 gün Medine ziyareti gerçekleştirecek hacı adaylarımız, hac farizesini yerine getirdikten sonra 10 Ekim'de tekrar ülkemize gelecekler. Biz de onların rahat etmeleri için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Kutsal topraklara ilk defa giden 54 yaşındaki Ömer Kalaycı ise heyecanlı ve mutlu olduğunu belirterek, "Ben bu duyguyu ilk defa tadıyorum. Tarif edilemez bir heyecan içerisindeyiz. O toprakları bende göreceğim. Allah herkese nasip etsin" diye konuştu. Ailelerinden ayrılmanın hüznünü, kutsal topraklara varmanın heyecan ve mutluluğunu yaşayan hacı adayları senelerdir bu anı beklediğini belirttiler. Yakınları tarafından dualarla uğurlanan kafile, pasaport kontrolü yapıldıktan sonra Esenboğa Havalimanı'ndan gece saatlerinde Suudi Arabistan'a uçtu.

FOTOĞRAFLI