ANKARA'nın Bakanlıklar semtinde bulunan Madenci Anıtı önünde dün akşam saatlerinde toplanan bir grup, 'Soma Faciası Unutulmasın, Unutturulmasın" eylemi yapıp, attıkları sloganlar eşliğinde yürüyüş düzenlediler.

Bakalıklar'da bulunan Madenci Anıtı önünde başlayan eylem, Güvenpark'ta son buldu. Madenci Anıtı önünde pankart açan 50'den fazla grup, burada canlandırılan genç madenci kazması ve giysileri ile gösteri yaptı. Polis geniş güvenlik önlemi alırken, eylemciler ise 'Taşeron Öldürür, Çare Kamulaştırma' yazılı açtıkları uzun bir pankart eşliğinde Olgunlar ve Karanfil Sokak arasındaki yürüyüşte sloganlar atarak yürüdüler. Gösterici grup daha sonra metro istasyonundan geçerek Güven Park'ta toplanıp, basın açıklaması yaptılar.

Yapılan açıklamada, Manisa'nın Soma ilçesinde 61 gün önce meydana gelen maden faciasında verilen sözlerin yerine getirilmediği, diğer maden ocaklarında ölümlerin halen devam ettiği belirtildi. Soma faciasını unutturulmaya çalışıldığı belirtilen açıklamada, Enerji Bakanı Taner Yıldız ile Çalışma Bakanı Faruk Çelik'i istifaya çağırdılar. Eylemci grup, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldılar.

(FOTOĞRAFLI)