Muhammet BAYRAM/ANKARA, () - ANKARA'da Hayvan Hakları Koruma Kanun tasarısını protesto eden grup, yanlarında getirdikleri horozlarla eylem yaptı.
Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda toplanan 200 kişilk grup, Hayvan Hakları Koruma Kanun tasarısını protesto etti. Yanlarında getirdikleri horozlarla eylem yapan grup, horozların tehlikeli hayvanlar sınıfına alınmasına tepki gösterdi.
Kanatlı Kümes Hayvanları Konfederasyonu üyesi grup, horozların tehlikeli hayvanlar sınıfına alınmasını, hayvana eziyet kapsamında hapis cezası çıkarılmasını, para cezalarının arttırılmak istenmesinİ protesto etti. Grup üyeleri, 'hayvan soykırımına dur' demek için toplandıklarını kaydetti.
Sorunlarının dövüş ile müsabaka arasında ki yorum farkından kaynaklandığını belirten üyeler, yaptıkları basın açıklamasında; ''Dövüş ile müsabakayı ayırt ederek, tereddüte yer vermeyecek şekilde tarafsız ve bilim çevrelerinin de görüşlerini alarak mantıklı bir şekilde yeniden düzenlemeler yapılmasını istiyoruz. Turizm Bakanlığı tarafından kabul edilen horoz ve boğa güreş yarış ve müsabakalarının Türkiye'nin geleneksel hayvan sporu olduğu gerçeğidir. Bu gerçeği göz önünde bulundurmalı ona göre çözüm üretilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Yapılan basın açıklamasının ardından grup üyeleri döviz ve pankartlarını toplayarak olaysız bir şekilde dağıldı.

(BY/SS) (FOTOĞRAFLI)