ÇİFTÇİLERE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

KIRIKKALE'de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Çullu Mahallesi ile Ahılı ve Dağevi köylerinde düzenlenen toplantıya Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, köylerin Tarım Danışmanları Bahar Alp Demirkoparan, Ayşe Demirhan, İsmail Kayalak ile Muhtarlar ve çok sayıda çiftçi katıldı. İl Müdürü Kırbaş, bitkisel üretimden hayvansal üretime ve desteklemelere kadar birçok konuda çiftçilere çeşitli eğitimler verdiklerini belirterek, çiftçilerin bu sayede sorunlarının giderildiğini söyledi. Çiftçilerle görüşmelerinde bitkisel ve hayvansal üretimde kalite ve verimin de artırılması gerektiğini kaydeden İl Müdürü Kırbaş, "Kırıkkale'de tarımsal faaliyetlerin verimli ve kazançlı olması için genel bütçe, İl Özel İdare bütçesi ve Ahiler Kalkınma Ajansı gibi kaynaklardan yararlanarak çok sayıda projeler uyguladık. Bu projelerle birlikte ilimizde tarım ve hayvancılıkta önemli çalışmalar yaparak çiftçilerimizin gelirlerini arttırmayı hedefliyoruz. Bitkisel ve hayvansal üretimde kalite ve verimin daha da artırılması gerekir. Bu konuda il müdürlüğü olarak tarımsal yayım ve demonstrasyon çalışmalarına da hız verildi" dedi. Düzenlenen toplantılarda Ziraat Mühendisleri Ahmet Barış, Alaaddin Türkoğlu, Zekeriya Türkekul, ile Tarım Teknikerleri Rasim İçöz ve Burhan Aslan tarafından bakanlık desteklemeleri, hayvancılıkta örgütlenmenin önemi, hayvan yetiştiriciliğinde yem bitkilerinin önemi, tarım sigortaları, toprak analizleri ve bilinçli gübreleme, dane kayıplarının ve anız yangınlarının önlenmesi, korumalı tarım, aspir yetiştiriciliği ile diğer konularda çiftçilere çeşitli bilgiler aktarıldı.
Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, () --------------- KIRIKKALE'DE TEMEL İLK YARDIM EĞİTİMİ

KIRIKKALE İl Sağlık Müdürlüğü'nce düzenlenen Temel İlkyardım Eğitimi alan Yanhşihan Kaymakamlığı personeline sertifika verildi. Yahşihan Kaymakamlığı'nda düzenlenen sertifika törenine Kaymakam Ferhat Özen, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, Sağlık Bakanlığı Saha Koordinatörleri Dr. Alaaddin Savaş Şahin ve Uzman Dr. Ergün Karahallı ile İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Murat Ağırtaş katıldı. İl Sağlık Müdürü Dr. Uzun, "Bugüne kadar Kırıkkale'de bin 679 kişiye verilen bu eğitimi kent genelinde her ailede en az bir bireye vermeyi, ilkyardım konusunda yeterli düzeye ulaşmayı amaçlıyoruz. İlkyardım becerisi, gerektiği hallerde bazı uygulamaları yapma, bazı uygulamaları da yapmama ya da yapılmasını engelleyici önlemler alma becerisidir. Hasta yaralının yaşam şansını arttırmak, oluşabilecek sakatlanmaları önlemek ve iyileşmeyi kolaylaştırmak için ilkyardım gereklidir. İlkyardımın doğru yapılabilmesi için de ilkyardım eğitimi zorunludur. Bu yüzden herkesi ilk yardım eğitimlerine davet ediyoruz" dedi. Konuşmaların ardından sertifika almaya hak kazanan personele sertifikaları verildi.
Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, () --------------- ÖĞRENCİLER EKMEĞİN YAPILIŞINI ÖĞRENDİLER KIRIKKALE Belediyesi İşletme İştirak Müdürlüğü'ne bağlı Halk Ekmek Fabrikası'na Bahşılı Atatürk İlkokulu öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte ziyarette bulundular. Okulun Müdür Yardımcısı Süleyman Keleşoğlu, öğretmenler Semanur Uyar ve Melek Kul ile birlikte Halk Ekmek Fabrikası'nı gezen öğrenciler, ekmeğin yapılışı hakkında bilgi aldılar. Okul Müdür Yardımcısı Süleyman Keleş, ekmek İsrafını önleme kampanyası kapsamında minik öğrencileri bilgilendirmek ve duyarlı olması için böyle bir ziyarette bulunduklarını belirtti. Keleş, Kırıkkale Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası'nın ürettiği ekmeklerin hijyenli bir ortamda olmasını beğendiklerini belirterek, çalışmalarından dolayı Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz'a teşekkür ettiler. Kırıkkale Belediyesi İşletme İştirakler Müdürü Tuncay Bulut ise öğrencilerin sorularını cevaplandırırken, ekmek israfını önleme hakkında bilgi verdi. Ekmeğin nasıl yapıldığını anlatan Bulut, halk ekmeğinin kaliteli ve hijyenli bir ortamda üretildiğini belirtti. Ekmek İsrafını önleme kampanyasına Belediye olarak destek verdiklerini belirtti.
Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, () ------------- KÖKSAL'DAN YENİ MÜDÜR ONAR'A ZİYARET

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Hasan Onar'ı makamında ziyaret etti. Köksal yaptığı konuşmada, Emniyet Müdürü Onar'a hayırlı olsun temennisinde bulunarak, çalışmalarında başarılar diledi. Emniyet Müdürü Hasan Onar ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirip, ziyaretinden dolayı Köksal'a teşekkür etti.
Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, () EG (AY) )FOTOĞRAFLI)
----------- ANDARMADAN KAÇAK SİGARA OPERASYONU KIRIKKALE İl Jandarma Komutanlığına bağlı Yahşihan jandarma ekipleri tarafından yolcu otobüslerine düzenlenen operasyonda 3 bin 830 paket kaçak sigara ele geçirildi. Bir ihbarı değerlendiren Yahşihan İlçe Jandarma ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mucadele Şubesi ekipleri, Kırıkkale-Ankara karayolunda kent merkezi girişinde iki ayrı otobüste arama yaptı. Ekipler, otobüs bagajında çeşitli markalarda 3 bin 830 paket kaçak sigara ele geçirdi. Şüpheli 4 kişi gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Erhan GÖGEM/