BALIKESİR’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk konulması töreninin sona ermesinin ardından, alandan ayrılmayan bir grup tarafından 'Andımız'ı okudu. Ancak 'Andımız', Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Şube Başkanı İsmail Erten'in de heyecanlanmasıyla yanlış okundu. Erten, "İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak" sözleri yerine, "İlkem, küçüklerimi saymak, büyüklerimi sevmek" dedi. Alandakiler de aynı sözleri tekrarladı.
Atatürk Anıtı'nda saat 13.00'te düzenlenen törene Vali Ahmet Turhan, Garnizon Komutanı Tümgeneral Fahri Kır, Belediye Başkanı MHP’li İsmail Ok ve CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, siyasi partilerin temsilcileri, subaylar, gaziler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Balıkesir Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Balıkesir Belediyesi adına anıta çelenk sunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle tören sona erdi.
Vali ile beraberindekilerin alandan ayrılmasının ardından ÇYDD Balıkesir Şube Başkanı İsmail Erten, "Arkadaşlar, Cumhuriyetçiler" diye seslendiği alandakileri hep birlikte 'Andımız'ı okumaya davet etti. Erten, "Cumhuriyet tam bağımsızlıktır, bilime inanmaktır, kadın erkek eşitliğidir, erdemli insanların yönetimidir. Biz Mustafa Kemal'in Cumhuriyeti’ni böyle anlıyoruz, benimsiyoruz ve sahip çıkıyoruz. Cumhuriyeti nice 90 yıllar yaşatacağız" dedi. Ardından 'Andımız'ı okutan Erten önce "İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak" sözleri yerine, "İlkem, küçüklerimi saymak, büyüklerimi sevmek" dedi. Alandaki vatandaşlar da aynı sözleri tekrarladı. ÇYDD Başkanı Erten, "Ey Büyük Atatürk! Açtığın yolda gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene" bölümünü de farklı yorumlayıp, "Açtığın yolda, kurduğun ülkede sonsuza kadar yaşatacağımıza söz veriyor, kendimizi büyük Türk ulusuna adıyoruz. Ne mutlu Türküm diyene" diye söyleyip, söyletti. Vatandaşlar andımızın ardından 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı attı.