MERSİN’in Anamur İlçesi'nde dün gece yarısından itibaren etkili olan şiddetli rüzgar, çilek ve muz seralarını patlamasına ve ağaçların devrilmesine yol açtı.
Saatteki hızı 80 kilometreye kadar çıkan rüzgar, Ören Beldesi'nde söğüt ağacının seranın üstüne devrilmesine ve İmam Hatip Ortaokulunun duvarının yıkılmasına neden oldu. Duvarın öğrencilerin olmadığı saatte yıkılması olası kazayı önledi. Okul bahçesinde bulunan ağaç da kökünden sökülerek bahçeye yıkıldı. Çarşı merkezinde ise bazı tabelalar devrildi.
GEMİLER MAHSUR KALDI
Şiddetli rüzgarın açıklardaki hızının saatteki 30 mile ulaştı. Rüzgar ve oluşan dalgalar nedeniyle 10 kuru yük gemisi 2 gündür Bozyazı barınak koyu ve Kızıl Liman koylarında barınıyor. Sabah saatlerinde ise Ören sahil sitelerinin hemen arkasında bulunan sazlık arazide çıkan yangın çevrede korkulu anların yaşanmasına neden oldu. Rüzgarın etkisi ile kısa sürede yayılan alevlerin neden olduğu yoğun duman çevreyi rahatsız etti. Gece meydana gelen don olayı ise muz ve çilek üreticisini vurdu.