TÜRKİYE'de doğalgaz elektrik üretimi yapan 16 firma, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ın önderliğinde Anadolu ve Trakya Doğalgaz Santralleri Derneği'ni kurdu. Firmaların sıkıntılarının çözümünü ve tüketicinin kaliteli hizmet almasını amaçlayan dernek 6 ay içinde genel kurulu yaparak yeni yönetimini belirleyecek.
Türkiye'de doğalgazdan elektrik üretimi yapan 16 firma dernekleşti. İzmir Ticaret Odası önderliğinde bir araya gelen Türkiye'nin 11 ilindeki 16 firma, Anadolu ve Trakya Doğalgaz Santralleri Derneği'ni kurdu. Derneğin kuruluşuyla ilgili açıklama yapan İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, aynı mesleği icra eden firmaların bir araya gelerek hem kendi korumak hem de tüketiciye daha kaliteli hizmet vermek için dernek kurmaya karar verdiklerini söyledi.
YÜZDE 98'İ İTHAL
Derneğin 5 üyesinin geçici yönetimi oluşturduğunu belirten Demirtaş, “Benimle birlikte, Sırrı Vural Bilen, Şükrü Akkan, Ömer Sarığlu, Lütfi Tuğra Uysun derneği genel kurula götürecek. Genel kurulda yeni yönetim kurulu belirlenerek, çalışmalarını sürdürecek" dedi. Türkiye'nin tükettiği enerjinin yüzde 98.2'sini ithal ettiğini vurgulayan Demirtaş, “Bu durum cari açığımızın artmasına neden oluyor. Doğalgaz fiyatının artması da elektrik üretimi ve dolayısıyla imalat maliyetlerini arttırıyor. Bunun için dernek olarak üyelerimizin çıkarlarını korumak için işbirliği yapıp, sorunlarımızı Ankara'da ilgili Bakanlıklara ileteceğiz" diye konuştu.
300'E ÇIKACAK
Dernek olarak yatırım yapmak gibi bir planları olmadığını, asıl amaçlarının sektörde faaliyet gösteren firmaları ve tüketiciyi korumak olduğunu açıklayan Demirtaş "Türkiye'de şu anda 272 adet doğalgazdan elektrik üreten firma var. Önümüzdeki günlerde hayata geçecek projelerle bu sayı 300'e çıkacak" dedi.

FOTOĞRAFLI

--- KUTU ---
DERNEĞİN KURUCU ÜYELERİ
1- Ekrem Demirtaş (İzmir)
2- Cem Çokrak (Bursa/Denizli)
3- Sırrı Vural Bilen (Denizli)
4- Şükrü Akkan (İzmir)
5- Mehmet Ata Kasap (Mardin)
6- Gökhan Yardım (Ankara/Eskişehir)
7- Ömer Sarıoğlu (Tekirdağ)
8- Lütfi Tuğra Uysun (Uşak)
9- Mustafa Cem (Manisa)
10- Haydar Atılgan (İzmir)
11- Hüseyin Şairoğlu (İzmir)
12- Murat Demirer (İzmir)
13- Cengiz Şimşek (Gaziantep)
14- İrfan Erciyas (Mersin/Ankara/İstanbul)
15- Aydın Yılmaz (Tekirdağ)
16- Yalçın Yeşilyurt (Samsun)