KAYSERİ, () - ANADOLU Eğitim Sendikası (AES) Kayseri Şube Başkanı Ahmet Gürses, 'Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın sessiz adımlarla şekillenen, dershane savaşlarıyla olgunlaşan bir sürecin finali olduğunu söyledi.
Ahmet Gürses, hükümetin dershane düzenlemesinde işler şişeden cin çıkarır gibi sürprizleriyle bütün eğitim camiasını, sendikaları, eğitime taraf milyonları sarsan skandala dönüştüğünü öne sürdü. Dershanelere ihtiyaç olmayan sistem geliştirmek yerine, onlarla kavga etmenin tercih edildiğini söyleyen Gürses, "Sistemi dershanelere ihtiyacın azalacağı, kendiliklerinden kapanacağı bir yola oturtmak mümkündür. Bir zümrenin zincir dershaneleriyle hesaplaşmak adına tüm eğitim camiasına bedel ödetmeye kimsenin hakkı yoktur” diye konuştu.
Kayseri Anadolu Eğitim Sendikası olarak, eylem çağrısı da yapan Ahmet Gürses, şunları söyledi:
"Sendikamız, varlık nedeni ilkeleri ve tüzüğü gereği bu tarihi yanlıştan dönülmesi için tüm varlığıyla mücadele etme kararlılığındadır. Farklı sendikalar da olmak demokratik bir tercihle açıklansa da, bu tehlike karşısında birlikte eylem koymak tarihi bir görevdir. Bu kapsamda iş bırakma eylemi dahil olmak üzere etkili ve ortak bir karşı duruş için tüm eğitim sendikalarına çağrıda bulunuyoruz." DÖ(OE/ESM)