UŞAK İl Özel İdaresi tarafından Sivaslı İlçesi'ne yaptırılan Uzunoluk mevkiindeki Çok Amaçlı Hayvan İçme Suyu Göleti’ne toplam 220 kilogram aynalı sazan türü anaç balık bırakıldı. Yeterli balık stokunun oluşabilmesi için Uzunoluk Göleti’nde su ürünleri avcılığı bir yıl süre ile yasaklandı.
Manisa Demirköprü Barajı’ndaki sazan üretim tesisinden getirilen, ağırlığı 2-6 kg. arasında değişen toplam 220 kg. anaç sazan balığı, Uzunoluk Göleti’ne bırakıldı. Uşak İl Özel İdaresi tarafından Sivaslı’ya yaptırılan Uzunoluk Göleti’nde balıklandırma çalışmalarının başladığını belirten Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, çok amaçlı olarak yapılan göletin köyde yaşayanların yetiştirdiği hayvanlara içme suyu temin edeceğini açıkladı. Çiftçilerin tarımsal sulama ihtiyacının da karşılanacağına dikkat çeken Uzun, amatör balıkçılık yapmak isteyenlerin de faydalanabileceğini dile getirdi.
BALIK STOKUNA KATKI
Türkiye'de ilk kez balıklandırma çalışmasının anaç balıklarla Uzunoluk göletinde yapıldığını vurgulayan Uzun, "İl Özel İdaresi olarak ilimizdeki göletleri balıklandırarak ilimizin balık stoğuna önemli katkı sağlıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda ülkemizde ilk kez yapılan 'İstilacı Balıklar ile Mücadele Projesi’ne maddi destek verdik. Amacımız ülkemiz biyolojik çeşitliliğini tehdit eden istilacı türdeki balıklar hakkında kamuoyu oluşturmak ve mücadele yöntemlerinin gelişmesine destek olmaktı. O projeden çıkan sonuçlardan bir tanesi de balıklandırma çalışmalarının daha bilimsel yapılması gerektiğiydi. Bu konuda Türkiye’de bir ilke imza attık. İlk kez bir kapalı su havzasını anaç balık ile balıklandırdık. Gölete bırakılan anaç sazan balıkları önümüzdeki Mayıs ve Haziran aylarında yavrulayarak sağlıklı bir balık stoğu oluşturacak" diye konuştu.