Yavuz KUŞDEMİR/ UŞAK, () - UŞAK'ta, Aybey Su Deposu'ndan şehir merkezine su dağıtımı yapan ana boruda arıza meydana geldi. Arızanın giderilmesi için çalışma başlatılırken, çalışma bitene değin su kesintisinin süreceği öğrenildi.
Uşak Belediyesi Su İşleri ekipleri, Yeniceköy Caddesi'ndeki Aybey Su Deposu'nda yeni depo bölümüne boru eklemek için kazı yaptığı sırada şehre su veren ana boruda kaçak olduğu görüldü. Su kaybının fazla olduğunu belirleyen ekipler, Yeniceköy Caddesi'ni saat 14.00'de trafiğe kapatarak ana boruya ulaşmak için seferber oldu. Yerden 10 metre aşağıda olan ana boruya 4 saatlik bir çalışma ile ulaşan ekipler, boradaki arızadan dolayı su kaçağının fazla olduğunu belirledi, şehir genelinin içme suyunu kesti.
9 SAATTİR KESİNTİ VAR
Bölgede iş makineleri ile hummalı bir çalışma başlatan ekipler, kazıdan dolayı toprakta meydana gelen kaymadan dolayı zor anlar yaşadı. Ekipler ana boruya ulaşmak için çalışmasını sürdürüyor. Uşak Belediyesi Su İşleri Şefi Yeter Ersoy, "Yeni depo için boru eklemesi yaparken, kazdığımız bölgede ana su borusunda kaçak tespit ettik. Arızayı gidermek için yaklaşık 9 saattir çalışıyoruz. Kazıda çökmelerden dolayı hızlı çalışamıyoruz. Boruya ulaştığımızda arızayı en hızlı şekilde gidererek Uşak'a suyu vereceğiz. Yaklaşık olarak 3-4 saatlik bir çalışmamız daha olacak" dedi.

YK (KÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)