Burak GEZEN- Ersan KÜÇÜKKURU/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE Boğazı'ndan bu sabah erken saatlerde, Karadeniz'e gitmek üzere peşpeşe bir ABD ve bir de Fransız savaş gemisi geçti.
ABD Donanması'na ait savaş gemisi 71 borda numaralı 'USS Ross' ile Fransız Donanması'na ait F796 borda numaralı 'Commandant Birot' isimli savaş gemileri, saat 07.40'ta Ege Denizi'nden Çanakkale Boğazı'na giriş yaptı. Çok hızlı seyreden iki savaş gemisi saat 08.40'ta Çanakkale önlerine ulaştı. Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı'na bağlı bir botun da eşlik ettiği savaş gemilerinden ilk olarak 71 borda numaralı ABD savaş gemisi 'USS Ross' Çanakkale önlerine ulaştı. Hemen ardından da F796 borda numaralı Fransız fırkateyni 'Commandant Birot' geldi. Savaş gemileri kısa bir süre sonra ise boğazda gemilerin manevra yapması en güç nokta olan Nara Burnu'nu dönerek gözden kayboldu.
Savaş gemilerinin 36 millik Çanakkale Boğazı geçişini, saat 10.00'da tamamlayarak Marmara Denizi'ne açılacağı, ardından da Karadeniz'e doğru yol alacağı öğrenildi.

FOTOĞRAFLI