KIRIKKALE İl Sağlık ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü 'Ambulans Dostu Sürücü' projesi kapsamında, trafikte ambulansa kolaylık sağlayan sürücüye ödülü verildi.
Proje kapsamında, 7 yaşındaki Tuana Yayla'yı Sanayi Mahallesi'nden Yüksek İhtisas Hastanesi'ne götüren ambulansa, bir kavşakta aracını kaldırıma çıkarıp yol veren Behzat Akkoç, Mobese kameralarından tespit edildi. Örnek bir davranış sergileyen sürücü Akkoç için Kırıkkale Valilliği ödül töreni düzenledi. Törene Tuana ve babası Yusuf Yayla da katıldı. Vali Ali Kolat, törende yaptığı konuşmada, bu tür olayların herkesin başına gelebilecek bir konu olduğuna dikkat çekerek, ambulanslara yol vermenin hayata yol vermek olduğunu söyledi. Bu konuda duyarlılık gösteren vatandaşlara teşekkür eden Vali Kolat, insan olarak herkesin seyir halindeyken gerekli duyarlılığı gösterip, ambulansa ve itfaiyeye yol vermesi gerektiğini vurguladı.
Sürücü Behzat Akkoç ise kendisinin bir vatandaşlık görevi yaptığını belirtirken, "Ambulans ve itfaiyeye yol vermek, her vatandaşın yapması gereken görevidir. Yaralı için saniyeler önemli. Çünkü bir hayat kurtaracaksın. O anda arkamda ambulansı görünce aracımı kaldırıma çıkartıp, yol verdim" dedi.
Törende, Akkoç'a, ilk yardım çantası ve çiçek hediye edildi. Vali Kolat, Tuana'ya da oyuncak bebek hediye etti. Ödül törenine Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun ve yetkililer katıldı.

EG(AY/SS) (FOTOĞRAFLI)