Sinan HARMANCI/AMASYA,() - AMASYA'da, Valilik ve Belediye tarafından organize edilen ve halk tarafından da büyük katılımın olduğu nevruz bayramı, Şehzadeler Gezi Yolu'nda düzenlenen programla kutlandı.
Programda ilk olarak Amasya Belediyesi mehteran takımı yer aldı. Burada konuşan Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, "Bu bayramı Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde uzun yıllar boyunca nesillerimiz, gençlerimiz büyük bir coşkuyla kutlayacak. Bu bayramımız birliğimizin, beraberliğimizin pekişmesinin en güzel örnekleri olacaktır" dedi.
Daha sonra söz alan Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin ise "Tabiat, doğa kendini yenilemiş şekilde diriliyor, canlanıyor. Kışla beraber tabiat sanki bir uykuya çekilmişti. O uyku kendini yenileme, dirilme yeni güzelliklerle beraber insanoğluna güzellikler sunmak için hazırlanarak bugün uyanıyor. Tabiatın en güzel parçası, en kıymetli parçası, en üstün parçası olan insanın, tabiatta yaşanan bu dirilmeden, güzellikten, değişimden etkilenmemesi mümkün değildir" diye konuştu.
Konuşmaların ardından çeşitli yarışmalar düzenlendi. Program Amasya Belediyesi konservatuarı ekibinin seslendirdiği şarkılar ve Ziya Paşa Ortaokulu halk oyunları ekibinin gösterileri ile devam etti. Nevruz bayramı Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve protokol üyelerinin nevruz ateşini yakmaları ve üzerinden atlamaları ile son buldu.

SH(MS/SS) (FOTOĞRAFLI)