AMASYA'da bulunan dershanelerin yöneticileri, düzenledikleri ortak basın açıklamasıyla dershanelerin kapatılmasına tepki gösterdi.
Amasya'da faaliyette olan dersanelerin yöneticileri bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi. Toplantıda dershaneciler adına açıklama yapan Malik Şakalakoğlu, dershanelerin zorla kapatılmasının kamuoyu vicdanını rahatsız ettiğini belirterek kapanma durumunda devletin büyük bir vergi kaybına uğrayacağını söyledi.
Dershane çalışanlarının ve velilerin kaygı içinde olduklarını dile getiren Şakalakoğlu, "MEB strateji planında dershanelerin özel okullara dönüştürülmesinden bahsediliyor ama özel okula dönüşmeyecek dershanelerin kapatılacağından söz edilmiyor. Kapatıldığı zaman kayıt dışı dershaneler çogalacak ve merdiven altına inecek. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı 127 bin yeni öğretmen alınacağını duyururken sırada görev bekleyen 250 bin öğretmen varken kapatılan dershalerin öğretmenlerini mülakat sınavı ile alınacağını duyuruyor. Bu mülakat sınavı neye göre yapılacak, sıra bekleyen öğretmen adaylarına haksızlık yapılmış olmayacak mı ?" diye konuştu.