BARTIN’ın Amasra İlçesi’nde termik santral istemeyen yaklaşık 300 esnaf, tepkilerini göstermek için kepenk kapatma eylemi yaptı.
Hema Endüstri A.Ş tarafından Amasra'ya kurulmak istenen termik santrale karşı, ilçe merkezindeki ekmek fırınları ve eczaneler dışındaki restoran, lokanta, hediyelik eşya satıcıları, kahve, otel gibi iş yerlerini işleten 300 esnaf, bugün saat 07.00’de işyerlerinin kapılarına, "Amasra’da ömür boyu yaşamak ve kazanmak için 5 Haziran 2014’de kazancımızdan vazgeçiyoruz. Kepenk kapatıyoruz, Amasra’da termik santrale izin vermiyoruz" yazısını asarak iş yerlerini açmadı.
Halk işyeri sahiplerine destek verirken, Bartın ve Amasra Platformu üyeleri, Amasra Belediyesi önünde imza kampanyası başlattı. Otel İşletmecisi Uğur Timur, ilçeye kurulacak termik santralle sağlıklarının tehlikeye gireceğini söyledi. Esnaf olarak tepkilerini bu yolla göstermek istediklerini belirten Timur, şöyle dedi:
"Kendi hayatımız için çocuklarımız için termik santrale 'Hayır' diyoruz. Bu eylemi de sonuna kadar sürdürmeye kararlıyız. Termik santrale 'Hayır' demek için bugün kepenk kapattık. Sesimiz duyulana kadar, böyle eylemlerimiz olacak."

AA(DS/İD) (FOTOĞRAFLI)