BARTIN'ın tarihi ve turistik ilçesi Amasra'da bayram tatili için otel ve pansiyonlar tamamen doldu. Belediye Başkanı Emin Timur, konaklama talebini karşılamak için vatandaşların konutlarını da kullandıklarını söyledi.
Hellenistik, Arkaik, Klasik, Roma, Bizans, Ceneviz, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait çok sayıda eserin bulunduğu Amasra, bakir koyları, az dalgalı suları, doğayla bütünleşen güzelliklerinin yanı sıra balık ağırlıklı mutfak kültürüyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, 5 günlük Ramazan Bayramı tatili boyunca yoğun bir kalabalık beklediklerini söyledi. Toplam 3 bin yatak kapasitesi bulunan otel ve pansiyonlarda rezarvasyonların günler öncesinden dolduğunu belirten Başkan Timur, şöyle konuştu:
"Tatilcilerin Amasra'ya ilgisi her geçen gün artıyor. Tarihi eserlerinin yanı sıra yeşilin her tonunu denizin mavisiyle bütünleştiren doğası, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Konaklama talebini karşılamak için vatandaşların konutlarını da kullanıyoruz. Halkımızın çoğu da evlerini turistlere açtı. Belediye olarak bayram tatili için gerekli tedbirlerimizi aldık. Bayram boyunca günübirlik ziyaretçilerle 40-50 bin turist geleceğini düşünüyoruz."
Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Boran da, "Şu anda bütün otellerimiz ve pansiyonlarımız haftalar öncesinden doldu. Önlem amacıyla misafirlerimizin ağırlanması için Ahatlar Köyü'nde bazı evlerimizi misafirlerimize açacağız. Havaların güzel gitmesiyle bayram tatilinin yoğun geçeceğini düşünüyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI