Elif DEMİRCİ/ İZMİR, () - İZMİR'de çoğunluğu CHP'li olan gençler, Gezi Parkı eylemlerinin ardından 'occupy' hareketini başlatan Yönetmen Mustafa Altıoklar'ı dinledi. Altıoklar, gençlerden CHP'yi üye, delege ve başkan olarak işgal etmelerini istedi.
Yönetmen Mustafa Altıoklar, CHP Gençlik Kolları İzmir İl Başkanlığı'nın davetlisi olarak geldiği İzmir'de 'Türkiye'de Sanat ve Özgürlükler' konulu söyleşi yaptı. Ziya Gökalp Kültür Merkezi'ndeki söyleşiye çoğunluğu CHP'lilerden oluşan 250 genç katıldı.
Gezi Parkı eylemlerine katılan Altıoklar, 20 maddelik manifesto ile açıkladığı işgal etmek anlamına gelen 'occupy' hareketini anlattı. Siyasetin gençlerin bakış açısıyla yeniden dizayn edilmesini isteyen Altıoklar, gençlerden CHP'de örgütlenmelerini, kongre sürecinde mahalle delegesi seçilmelerini, ilçe yönetimlerinde yer almalarını istedi.
Gençler, Altıoklar'a "Sanatınızı özgürce yapabiliyor musunuz" diye sordu. Altıoklar, bir aşk filmi planladığını Gezi Parkı eylemlerinden de etkilenerek senaryoya bununla ilgili bölümler koyduğunu, ancak yapımcının kabul etmediğini söyledi.

ED(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)