Ezgi ÇAPA - Uğur CAN/İSTANBUL, () TELEVİZYON  ve müzik dünyasının en iyilerinin ödüllendirildiği Hürriyet Altın Kelebek Ödülleri Magnum işbirliğinde, Zorlu Center PSM’de dün akşam gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Kazananların, Hürriyet okurlarının internet ve posta yoluyla gönderdikleri oylarla belirlendiği gecede,  sunuculuğu oyuncu Mete Horozoğlu ve Nefise Karatay yaptı.

BABAM BİR SENE BENİM TORPİLİMLE KAZANDI
Geceye eşi ile katılan komedyen Yavuz Seçkin, gazetecilerin soruları üzerine “Altın Kelebek olmasa eksikliğini hissederiz, iyi ki var” diye konuştu. Erol Evgin’in oğlu Murat Evgin çocukluğunda babasına gazeteden kestiği küpürlerle oy gönderdiğini anlatarak “Çocukluğumda gazeteden kesip babama 20 oy atmışlığım vardır. Bir sene benim torpilimle kazandı” dedi. Oyuncu Tolga Çevik de Altın Kelebek’in halk jürisinin verdiği bir ödül olduğunu belirterek “Birebir halkın verdiği bir ödül olduğu için çok kıymetli bir ödül” ifadelerini kullandı. Daha önce 10 Altın Kelebek ödülü kazandığını söyleyen sanatçı Muazzez Ersoy ise “Böylesine güzel geceleri işlerinde başarılı olan meslektaşlarımın onurlandırılması adına çok seviyorum” dedi.

ÖZKÖK: BU ÖDÜLÜ HALKIN GÖNLÜNE OTURMUŞ SANATÇILAR ALIR
CNN Türk Program Koordinatörü Aslı Öymen, 41 yıldır düzenlenen Altın Kelebek ödüllerinin Türkiye’nin en önemli ödüllerinden biri olduğunu söyleyerek “Altın Kelebek sahibi olmak Türk popüler kültüründe çok önemli bir yere sahip” dedi. Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök de, “Altın Kelebek, Türkiye’nin ilk, önemli ve halen sürdürülebilen popüler sanat ödülüdür. Hürriyet’in popüler kültüre yaptığı en önemli katkılardan biridir. Her yıl gerçekten hak eden insanlar alır. Türkiye’de bu ödülü halkın gönlüne oturmuş sanatçılar alır” dedi.

JESSICA ALBA DA KIRMIZI HALIDA
Saat 19.00'da kokteylle başlayan gece sanat, moda, iş dünyasından ünlü simaların kırmızı halıdan geçişi ile başladı. Gecenin onur konuğu Hollywood yıldızı Jessica Alba da güzelliği ile tüm davetlileri kendine hayran bıraktı. Jessica Alba yaptığı konuşmada, “Burada bulunan birçok harika sanatçının verdikleri emeği kutluyorum. Bu emeklerin insanların hayatına kattığı mutluluğu görmek bir sanatçı için çok değerli. Magnum Altın Kelebek Ödül Töreni bu çalışmaları takdir ediyor ve bu şekilde sanatçıları destekleyen organizasyonlar, markalar olduğu için çok şanslıyız. Ben de bunun bir parçası olduğum için çok heyecanlıyım. Katılan tüm sanatçıları şimdiden tebrik ediyorum. Hepinize keyifli bir gece geçirmenizi dilerim” dedi.

DUMAN’DAN GEZİ’YE SELAM
Gecede en iyi müzik grubu ödülünü alan Duman’ın solisti Kaan Tangöze teşekkür konuşmasında ‘Gezi direnişine teşekkür etmek istiyoruz’ diyerek salondan büyük alkış aldı. Gecede Ajda Pekkan, Kenan ve Ozan Doğulu, Ozan Doğulu’nun son albümü “130 bpm Moderato”da’nın çıkış şarkısı ‘Harika’yı ilk kez seslendirdi. Gecenin ikinci sürprizi ise Sinan Akçıl’ın, babası Saim Akçıl’la birlikte sahne alması oldu. Gökçe ise 30 kişilik dans ve Bando ekibiyle birlikte son albümü ‘Kaktüs Çiçeği’nde yer alan ‘Aşkım Aşkım’ ve ‘Sittin Sene’ şarkılarını seslendirdi.

Törende yapılan konuşmalardan sonra, ödüllerin verilmesine geçildi.

41. MAGNUM ALTIN KELEBEK ÖDÜLLERİNİ KAZANANLAR ŞÖYLE:

En İyi Kadın Sunucu: Esra Erol(Fox tv)
En İyi Erkek Sunucu: İlker Ayrık(Kanal D)
En iyi Kadın Haber Sunucusu: Nazlı Çelik (Star tv)
En İyi Erkek Haber Sunucusu: İrfan Değirmenci (Kanal D)
En İyi Yerli Drama: Küçük Ağa (Kanal D)
En İyi Senaryo Yazarı: Eylem Canpolat & Sema Ergenekon / Karadayı (ATV)
En İyi Dizi Yönetmeni: Altan Dönmez (Güneşi beklerken/kanal d)
En İyi Dizi Müziği: Toygar Işıklı (medcezir/star tv)
En İyi Kadın Oyuncu: Serenay Sarıkaya (Medcezir/Star tv)
En İyi Erkek Oyuncu: halit ergenç
En İyi Komedi Dizisi: Arkadaşım Hoşgeldin (Kanal D)
En İyi Kadın Komedi Oyuncusu: Binnur Kaya
En İyi Erkek Komedi Oyuncusu: Tolga Çevik
En İyi Magazin Programı: Söylemezsem Olmaz (Beyaz tv)
En İyi Kültür-Sanat Programı: Afiş (Cnntürk)
En İyi Türk Pop Müziği Kadın Solist: Gülşen
En İyi Türk Pop Müziği Erkek Solist: Murat Boz
En İyi Fantezi Müzik Kadın Solist: Sibel Can
En İyi Çıkış Yapan Solist: İrem Derici - Mabel Matiz- Oğuzhan Koç
En iyi Müzik Grubu: Duman
En iyi Klip: Yalın – Yeniden / Fran Torres
Yılın Şarkısı: Yatcaz Kalkcaz Hop Ordayız
En İyi Spor Programı: Maraton - Şansal Büyüka
En iyi Yarışma Programı: Büyük Risk - Selçuk Yöntem
Türk Halk Müziği Özel Ödülü: Zara – Kubat
Sinema Özel Ödülü: Şahan Gökbakar

(FOTOĞRAF)