Deniz BAŞLI- Dinçer AKTEMUR/ÇILDIR (Ardahan), () - ARDAHAN'ın Çıldır İlçesi'nde düzenlenen Çıldır Altın At Uluslararası Kış Şöleni'nde buz üzerinde yarışan atlar yürekleri ağza getirdi. Buzda düşüp kayan atlardan biri sahibinin boğazına kaçan dilini elini sokup çıkarmasıyla ölümden döndü.
Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu (TGSDF) ile Ardahan'daki kurumlar tarafından desteklenen Çıldır Altın At Uluslararası Kış Şöleninin bu yıl ikincisi düzenlendi. Çıldır Gölü'nde yapılan etkinliğe Vali Seyfettin Azizoğlu, Ardahan Ak Parti Milletvekili  Orhan Atalay, Ardahan CHP Milletvekili Ensar Öğüt, Belediye Başkanı Ak Partili Faruk Köksoy, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, TGSDF Başkanı Prof. Dr. Alparslan Ceylan, Çıldır Kaymakamı Alparslan Kılıç, ilçe belediye başkanları, yarışmacılar ve vatandaşlar katıldı. 
Kışın 123 kilometre karelik alanının tamamı donan Çıldır Gölü üzerinde atlı kızak, dört nal, rahvan, cirit ve atlı okçuluk kategorilerinde yarışmalar yapıldı. Dört nal at yarışları sırasında bazı atlar buz üzerinde koşarken dengesini kaybederek düştü. Yere yığılan atlardan biri bir süre kalkmayınca sahibi ve vatandaşlar tarafından müdahale edildi. Atın boğazına kaçan dilini sahibi elini sokarak çıkardı. At ise bir süre sonra kendine gelerek ayağa kalktı.
Kafkas Halk Oyunları Ekibi ise buz üzerinde gösterileri sergilerken zor anlar yaşadı. Folklorcular meşin adı verilen ince deri ayakkabılarıyla kar üzerinde beklerken üşüyen ayaklarını ısıtmak için sürekli hareket etti.
CHP Milletvekili Ensar Öğüt'ün bir ata binerek ciritçilerle cirit attığı etkinlikte dereceye giren yarışmacılara ödül ve çeşitli hediyeler verildi.