Mehmet CANDAN / İZMİR, ()- İZMİR'de, alternatif 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Spor Bayramı etkinliğinde yürüyüş düzenleyen bir grup, Soma'daki maden faciasını da sloganlarla protesto etti.

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde alternatif 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Spor Bayramı etkinliği için biraraya gelen Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu üyesi 200 kişi, bugün saat 19.30 sıralarında, ellerindeki Türk bayrakları ile Cumhuriyet Meydanı'na yürüyüşe geçti. 'Her yer Soma, her yer karanlık', 'İşçinin hesabı sorulacak' sloganları atan grup, Soma'daki maden faciasını protesto etti.

Meydana ulaşan topluluk adına basın açıklamasını yapan Ömer Değirmenci, "Taşeronlaştırma yöntemiyle işçilere yapılan müdahaleyi ve iş kazası denilen bu cinayetleri unutmayacağız" dedi. Yürüyüşe destek veren İşçi Partisi İzmir İl Başkanı Turgay Şen de, "Biz Soma'nın hesabını sormak için iktidar olmak zorundayız. Bunun ilk adamı Çankaya Köşkü'dür" diye konuştu. Grup üyeleri basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

MC'İÖ/SSA) (FOTOĞRAF)