MANİSA Müftülüğü, 'Alo 190 Fetva' hattına, geçen yıl 5 bin 600 kişinin çeşitli konularda soru yönelttiğini bildirdi. Manisa Müftüsü Sinan Cihan, soruların çoğunlukta hurafeler üzerine olduğunu söyledi.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından vatandaşların taleplerini dile getirmek için kurulan 'Alo 190 Fetva' hattını geçen yıl Manisa’da, 5 bin 600 kişi arayıp, çeşitli dini konularda sorular yöneltti. Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, soruları bünyelerindeki biri kadın iki personel tarafından Kuran-ı Kerim eşliğinde cevaplandırdıklarını söyledi. Günde ortalama 75 telefona yanıt verdiklerini belirten Cihan, yöneltilen soruların bir kısmı namazla ilgili olurken, önemli bir bölümünün de toplumdaki hurafelerden oluştuğunu söyledi. Özellikle ramazan ayında oruçla ilgili olarak birçok soru geldiğini belirten Cihan, "İnanç dünyamızla, aile hayatımızla ilgili, adak, yemin, kefalet, bidat ve hurafelerle ilgili sorular sıkça geliyor. 'Kabirlere taş yapıştırmak, bez bağlamak veya dilek dilemek günah mı', 'Salı günü yola çıkmak günah mı', 'Cuma günü temizlik yapılmasının dinen bir sakıncası var mı?' en çok sorulan hurafeler arasında geliyor" dedi.
Cuma hutbelerinde, Alo Fetva hattına gelen bu ilginç sorulara cevap olması için cami hocalarını bilgilendirme yapmaları için uyardıklarını da vurgulayan Cihan, "Ancak vatandaşlarımıza yine de toplumdaki hurafelere cevap olarak Kuran-ı Kerim’i okumalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü aradıkları her konuya cevap Kuran-ı Kerim’de yer almaktadır" diye konuştu.