KADINA şiddeti kınamak ve "ALO 183" hattının bilinirliğini arttırmak amacıyla 33 ünlü ismin verdiği pozlardan oluşan "ALO 183 Hayat Kurtarır, Kadına Şiddete Son!" fotoğraf sergisinin tanıtımı yapıldı. Yapımcılığını ve sanat yönetmenliğini Selçuk Kaya'nın üstlendiği, ünlü isimlerin kadına şiddeti kınamak ve "ALO 183" hattının bilinirliğini arttırmak amacıyla, fotoğraf sanatçısı Eren Yiğit'in objektifinin karşısına geçtiği projenin tanıtım toplantısı, W Hotel W Lounge'da gerçekleştirildi.



"FOTOĞRAFLARDA ANA TEMAMIZ BANTTI"

Projenin yapımcısı ve sanat yönetmeni Kaya, toplantıda yaptığı konuşmada, projenin bu yıl üçüncü kez gerçekleştirildiğini belirterek, şunlarıkaydetti: "ALO 183 hattı, kadına yapılan fiziksel ve psikolojik şiddette kadına yardımcı olan bir hat. Biz hattı biraz kadınsallaştırdık ama hatta bakıldığızaman birçok konuda yardımcı oluyor. 2007'de kurulmuş önemli bir hat. Biz istedik ki, hattın bilinirliğini artırıyor olalım. Bu alanda bu yıl 33 ünlü isim de Eren Yiğit'in objektifi karşısına geçerek, poz verdiler. Fotoğraflarda ana temamız banttı. Biz üç yıldır projelerimizi hayata geçirdiğimizde bantı özellikle kullanıyoruz. İstiyoruz ki, kadınların sessiz çığlıklarını ortaya koyalım."

Projeye destek olan sanatçı Canan Hoşgör; "Kampanyada büyük bir keyifle çalıştım. Hem cinslerim adına ufacık da olsa bir şey yapabilmek, benim için onur verici oldu. Kampanya da çok anlamlı. Bu toplumda şiddet gören, şiddete maruz kalan kadınlarımıza biraz da olsa bir çıkış yolu, bir yöntem gösterebilecek bir hat" dedi.

"BURADA ÖNEMLİ OLAN BİR ERKEK OLARAK EŞİMİN PROJEDE YER ALMASIYDI"

Sanatçı Yeşim Salkım "Burada önemli olan bir erkek olarak eşimin projede yer almasıydı. Çünkü bir erkeğin, bir erkeğe vereceği mesajın çok daha doğru olacağına inanıyoruz. Kadının bir erkeğe mesaj vermesi olmuyor. Bu seneki projede pek çok erkek var. Herkesin emeğine sağlık" dedi. Hakan Eratik de kadına şiddetin tüm dünyanın sorunu olduğunu dile getirerek, "Bir erkeğin şiddet göstermesi kadar, o erkeği aşağılayıcı başka birşey yoktur diye düşünüyorum. Şiddet erkeğin üstünlüğü değil, zavallılığınıgösterir" diye konuştu. Konuşmaların ardından, projeye destek veren ünlü isimlere plaket verildi. Projeye destek veren ünlülerin fotoğraflarının yer aldığı "ALO 183 Hayat Kurtarır, Kadına Şiddete Son!" temalı fotoğraf sergisi, Forum İstanbul ve Forum Mersin'de 4-20 Mart tarihlerinde, Denizli'de Forum Çamlık'ta 8-21 Mart tarihlerinde, Forum Trabzon'da ise 24 Mart-6 Nisan tarihlerinde görülebilecek.

ÜÇ (ET) (FOTOĞRAFLI)