MANİSA'nın Soma İlçesi'nde 301 madencinin hayatını kaybettiği facia sonrası, Almanya'nın Berchtesgaden kentinde yaşayan Derya Karakoca adlı Türk vatandaşı, düzenlediği kampanyayla ilçeye yardım elini uzattı.
Soma'da 13 Mayıs'ta meydana gelen ve Türkiye'yi yasa boğan maden faciası sonrası Soma'ya yardım yağdı. Almanya'nın Berchtesgaden kentinde yaşayan Derya Karakoca, bu ülkede başlattığı yardım kampanyası sonrası yardım kolilerini Soma'ya getirdi. Televizyon haberlerinden Soma faciasını duyan ve Somalı madenci aileleri için yardım kampanyası başlatan evli, 2 çocuk annesi Derya Karakoca, "Televizyon haberlerinde gördüm ki Somalı madenci aileleri zor durumda. Almanya'nın Berchtesgaden kentinde tek başıma başlattığım yardım kampanyası çerçevesinde okullardaki çocukların ailelerine durumu söyledim ve Berchtesgaden kentinde yaşayanlar da yardım kampanyasına destek verdi. 8 haftalık uğraş sonucunda topladığım yardım kolilerini Soma'ya ulaştırmayı başardım" dedi.
Yardımlarını devam ettirmek için vakıf açmak istediğini belirten Karakoca, 340 yardım kolisi içerisinde kadın ve çocuklar için giyecek ve oyuncak, engelli vatandaşlar için ise 5 tekerlekli sandalye olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI