Sebile ÇETİN- Mehmet İNAN/BURSA, () - ALMANYA'da uzun yıllar çılıştıktan sonra emekli olan ve zamanının bir bölümünü Almanya'da, bir bölümünü de Bursa'nın Yıldırım İlçesi'ndeki evinde geçiren 75 yaşındaki Hasan Sertel, Almanya’dan 3 hafta önce geldiği evine Suriyelilerin yerleştiğini görünce şoke oldu.
İlk eşinin ölümünün ardından 1.5 yıl birlikte oturduğu, 8 yıl önce de resmi nikah yaparak evlendiği eşi 56 yaşındaki Bahar Sertel'in 2 katlı evi Suriyelilere kiralandığını ve ortadan kaybolduğunu öğrenen Sertel, "Karım beni de, Suriyelileri de dolandırmış. Bir yıllık kirayı alıp gitmiş. Evimin içinde eşyalarım, paralarım da vardı. Hiç birisini alamıyorum" dedi.
Almanya’ya 1969 yılında işçi olarak gidip çalışarak, Merkez Yıldırım İlçesi’ne bağlı Şükraniye Mahallesi’nde iki katlı ve iki daireli ev yaptıran 5 çocuk sahibi Hasan Sertel, ilk eşi öldükten sonra 1.5 yıl dini nikahla yaşadığı Bahar Sertel ile 8 yıl önce resmi nikah kıyarak evlendi. Eşini Türkiye'deki evinde bırakan Sertel, bazen Almanya'daki çocuklarının yanında, bazen de Bursa'daki evinde eşiyle birlikte kalıyordu.
EŞİ YERİNE SURİYELİ'LERLE KARŞILAŞTI
Yazı geçirmek üzere 3 hafta önce Türkiye’ye gelen Hasan Sertel, evinde eşi yerine Suriyeli'lerle karşılaşınca şok geçirdiğini söyledi. Eşinin iki katlı evi Suriyeli'lere kiraya verip bir yıllık kirayı da peşin alarak  ortadan kaybolduğunu öne süren Sertel şunları anlattı:
"Karım beni de, Suriyeli'leri de dolandırmış. Bir yıllık kirayı alıp gitmiş. Evimin içinde eşyalarım, paralarım da vardı. Hiç birisini alamıyorum. 1.5 yıl imam nikahlı yaşadıktan sonra 8 yıldır evliyiz. Mustafakemalpaşa’da da bir evim, Altınoluk’ta bir yazlığım var. Bunları kendi üzerine istiyor. Almanya’dan ve buradan emekliyim. Buradaki emekli maaşımı 11 aydır eşim çekiyordu. Şu an kendisine ulaşamıyorum. Ya kaçtı, ya da birileri tarafından kaçırıldı."
Kendi evinin önünde 3 haftadır otomobilinin içinde yattığını belirten Sertel, Suriyelil'eri evinden çıkartamadığını, eşi ile ilgili de savcılığa suç duyurusunda bulunacağını kaydetti.

FOTOĞRAFLI