BURSA’da bulunan Almanya Oldemburg Belediye Başkanı Prof. Dr. Gerd Schwandner, kentte düzenlenecek Türkei Begegnungen’ (Türkiye Buluşmaları)’nda Bursa’nın büyük desteği olacağını belirtti.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nu Heykel Valilik binasındaki makamında ziyaret eden Almanya Oldemburg Belediye Başkanı Prof. Dr. Gerd Schwandner, 12 Mayıs’ta düzenlenecek olan Türkiye Buluşmaları’nı tanıttı.

Vali Münir Karaloğlu, Bursa’dan Almanya’ya 2 milyar dolar ihracat gerçekleştirildiğini hatırlatarak, Bursa ile Oldemburg arasında bağın Bursagaz ve EWE şirketi arasındaki ortaklık ile güçlendiğini belirtti. Almanya’da 3 milyon vatandaşın yaşadığını söyleyen Karaloğlu, Türk kültür günleri ile iki toplumun birbirini daha iyi tanıyacağını kaydetti.

Almanya Oldemburg Belediye Başkanı Schwandner, ikili ilişkilerin artması için kültürel akışında artması gerektiğini dile getirerek, “Bu proje 6 ay sürecek. Bu sayede kentimizdeki vatandaşlar Türkiye’de modern sanatın nerelere geldiğini, kültürü, müziğini, ipekböcekçiliğini tanıyacak. Moda ve kültür günleri düzenleyeceğiz. Oldemburg’da Türk vatandaşlarının varlığı diğer milletlerden daha fazla. Türkiye vatandaşları ve özellikle Bursa bu projenin önemli bir parçası” dedi.

Oldemburg Belediye Başkanı Schwandner, iki hafta önce Ortodoks, Katolik Kilisesi ve Yahudi kesimin temsilcileri ile birlikte şehirlerinde bulunan caminin minaresinin açılışını gerçekleştirdiklerini de anlattı.

BURSAGAZ’DAN ÖZEL EĞİTİM ANAOKULU

Konuşmaların ardından Oldemburg Belediye Başkanı Schwandner’in katılımı ile, Bursagaz Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin Nilüfer İlçesi’nde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa 2 milyon 500 bin TL maliyetle yaptıracağı 2 katlı, 22 derslikli özel eğitim anaokulunun protokolü imzalandı.