DÜNYANIN en büyük seyahat acentelerinden olan Alman firması TUI'nin üst düzey yöneticileri, Bodrum'u ve otelleri incelemek için ilçeye geldi. Bodrum Belediye Başkanı ve Bodrum Yarımada Tanıtma Vakfı Başkanı olan Mehmet Kocadon'un Hollanda fuarında yaptığı görüşmeler sonucunda ilçeye gelen TUI yetkilileri, Kocadon'u da ziyaret etti.
Bodrum Belediye Başkanı ve Bodrum Yarımada Tanıtma Vakfı Başkanı olan Mehmet Kocadon'un Hollanda'nın Utrecht şehrinde düzenlenen turizm fuarında TUİ yetkilileri ile yaptığı görüşmeler sonucunda, TUİ yetkilileri ile Bodrum'da bir araya geldi. 3 günlük ziyaret için Bodrum'da bulunan TUI yöneticileri birçok oteli inceledi. İncelemelerin ardından Bodrum Belediyesi'ne gelen TUI ekibi, Başkan Kocadon ile yaklaşık 2 saat süren bir toplantı yaptı. Toplantıya Başkan Kocadon, TUI Doğu Akdeniz Ürün Müdürü Florian Fleischer, Avrupa ve Afrika Portföy Yöneticisi Philipp Harteneck, Türkiye Ürün Müdürü Michaela Gregor, Sözleşme Yöneticisi Selma Kılınç ve Bodrum Şube Müdürü Arif Ceylan Satı katıldı.
Bodrum'da bazı hataları giderildiğini belirten TUI Doğu Akdeniz Ürün Müdürü Florian Fleischer, sahada incelemeler yaptıklarını ifade ederek, "3 gün Bodrum'da olacağız. Şu ana kadar birçok tesisi gezdim ve çok memnun kaldım. Daha önce stratejimize uymadığı için Bodrum'dan ayrılmıştık. Bazı hatalar vardı. O hataların giderildiğini ve eksiklerin ortadan kaldırıldığını görüyorum. Bodrum'da bu süreçte çok gelişmiş" dedi.
ALMAN TURİSTTE YÜZDE 100'ÜN ÜZERİ ARTIŞ BEKLİYORUZ
Alman seyahat acentesinin üst düzey yetkilileriyle görüşen Başkan Kocadon, çalışmaların Bodrum için son derece umut verici olduğunu belirtip, "TUİ yetkilileri ile Alman turistleri tekrar Bodrum'a getirmek için daha önce de Hollanda'da bir görüşme yapmıştık. Yaptığımız bu görüşmenin ardından da Bodrum'a gelip birçok oteli incelediler ve TUI'nin tekrar Bodrum'a gelebilmesi için eksiğimiz nedir, yapmamız gerekenler nedir? Bunları belirleyip ortak kararlar aldık. Önümüzdeki sezon TUI tekrar Bodrum'da olacak. Bodrum'un en çok turist ağırladığı ülkelerin içinde ikinci sırada Hollanda geliyor. Hollanda fuarı süresince çok iyi anlaşmalar yapmıştık. Özellikle, uzun zamandır büyümekte zorlandığımız Almanya pazarı için de çok önemli bir görüşme gerçekleştirmiştik. Yaklaşık 3-4 yıl önce Bodrum'u programından çıkaran Alman TUI acentesi, 2014 sezonu için Bodrum'u tekrar programına aldı. Bu bizim için çok önemli bir gelişme. 2013 sezonunda Bodrum'a 27 bin Alman turist geldi. TUI'nin Bodrum'a yeniden programına almasıyla Alman turist sayısında yüzde 100'ün üzerinde bir artış hedefliyoruz. Almanya pazarı ile ilgili çalışmalarımıza ITB Berlin Fuarı'nda da devam edeceğiz. Biz 2014 yılının Bodrum için çok iyi olacağına inanıyoruz" dedi.
RUSLAR 50 BİN TURİST GETİRECEK
Rus tur operatörü Biblio Globus'la da anlaştıklarının müjdesini veren Kocadon, "Rus acente de Bodrum'a 50 bin yolcu getirecek. Biblio Globus geçen yıl da Bodrum'a operasyon yapmıştı, ama haftada iki uçaktı. Şimdi bu uçakların sayısı haftada 7'ye çıkaracak. Göstergeler son derece olumlu" diye konuştu.
Ziyaretin sonunda Başkan Kocadon TUİ yetkililerine Bodrum'u hatırlatan hediyeler verdi.