KAHRAMANMARAŞ'ta konuşlandırılan Alman Patriot Birliği Komutanı Albay Stefan Drexler, 6 aydır yaptığı görevini Albay Thorsten Ilg'e askeri törenle devretti.

İç karışıklığın sürdüğü Suriye'den gelebilecek füze saldırılarına karşı geçen yıl NATO tarafından Kahramanmaraş'taki Gazi Kışlası'na konuşlandırılan ve 280 Alman askerin görev yaptığı Patriot Hava Savunma Sistemleri Birliği'nin komutanı değişti. Ocak ayında devraldığı görevini tamamlayan Albay Stefan Drexler, 6 aydır yaptığı görevini Albay Thorsten Ilg'e askeri törenle devretti. Kışla içerisinde düzenlenen törene; Almanya Harekat Sevk ve İdare Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Peter Stüz, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar, Adana ve Gaziantep'te görevli Patriot Hava Savunma Sistemi komutanları ile Türk ve Alman askeri yetkililer katıldı.

Törende birliğe veda eden Albay Stefan Drexler, görev süresince kendisine katkıda bulunanlara teşekkür ederek, şunları söyledi: "Türkiye'ye gelip buradaki görevimi devralmadan önce Türk misafirperverliğimi duymuştum. Almanya'daki arkadaşlarımdan dolayı buradaki insanların sıcak kanlı davranmaları bana yabancı gelmedi. Askerlerim ve ben Kahramanmaraş'a geldiğimiz andan itibaren sizlerin sayesinde Türk görenek ve misafirperverliğinizi yaşayabildik. Bir Türk atasözü der ki; 'İnsanın vatanı doğduğu yer değil, doyduğu yerdir.' Sizler de bana hak verirsiniz ki ülkesini seven ve onun için gurur ile hizmet eden bir Alman askeri olarak kolay kolay vatanımdan vazgeçemem. Ama şunu da itiraf etmem lazım ki; Kahramanmaraş benim için ikinci bir vatan oldu."

Türk ve Alman milli marşlarının okunmasının ardından Almanya Harekat Sevk ve İdare Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Peter Stüz, görev süresini tamamlayan Albay Stefan Drexler'e harekat madalyası verdi. Albay Drexler de görevini Ilg'e devretti.

Görevi devralan ve birliğin 3'üncü komutanı olan Albay Thorsten Ilg'in 280 askerden oluşan birliği, 6 ay süreyle sevk ve idare edeceği bildirildi.

FOTOĞRAFLI