KAHRAMANMARAŞ'ta konuşlandırılan Alman Patriot Birliği askerleri, ülkelerinin Arjantin'i 1-0 mağlup ederek şampiyon olduğu 2014 FIFA Dünya Kupası finalini kışlada kurulan dev ekranda izleyerek, destek verdi. Alman askerleri, uzatma dakikalarında attıkları golle büyük sevinç yaşadı, uzun süre kutlama yaptı.
İç karışıklığın sürdüğü Suriye'den Türkiye'ye gelebilecek füze saldırılarına karşı geçen yıl NATO tarafından Kahramanmaraş'a konuşlandırılan Patriot Hava Savunma Sistemleri Birliği'nde görevli 280 Alman askeri, ülkelerinin milli takımları ile Arjantin'in, karşılaştığı 2014 FIFA Dünya Kupası finalini Gazi Kışlası'nda kurulan televizyonlardan izledi. Yüzlerini ülkelerinin bayrak renklerine boyayan Alman askerleri, dünya kupası heyecanını yaşadı. 5'inci Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Kerim Acar ve Patriot Birliği Komutanı Albay Thorsten Ilg'in de izlediği karşılaşmayı tezahürat ve merakla izleyen askerler, Almanya'nın 113'üncü dakikada Mario Götze'nin karşılaşmanın tek golünü atmasıyla büyük sevinç yaşadı. Birbirlerine sarılarak sevinen ve su atarak kutlamalar yapan askerler, gecenin ilerleyen dakikalarına kadar Almanya'nın 2014 FIFA Dünya Kupası şampiyonluğunu kutladı.
Patriot Birliği Komutanı Albay Thorsten Ilg, heyecanla izledikleri karşılaşmandan galip geldikleri için büyük coşku içerisinde olduklarını söyledi. Albay Ilg, mutlu olduğunu belirterek, "Almanya ile çok gurur duyuyorum, çok mutluyuz. Çok heyecanlı bir maçtı. Kazandığımız için çok sevinçliyiz" dedi.
Aralarında Türk asıllıların da bulunduğu Alman askerleri kupayı kazanmanın mutluluğu içerisinde olduklarını kaydederek, yaşadıkları heyecanın güzel sonuçlanmasına sevindiklerini ifade etti.

FOTOĞRAFLI