Doğuş Esat BERME/MARMARİS (Muğla), () - MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde bulunan AKUT ekibine teknik malzeme yardımı yapan Alman Kızıl Haçı'nda görevli Andreas ve Sabina Kulpok çifti bu kez Trabzon AKUT ekibi için kolları sıvadı.
Fanatik Trabzonspor taraftarı olan Alman Andreas ve Sabina Kulpok çifti, Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde bulunan Trabzonspor taraftar grubu TAYFA'nın yönetim kadrosunda görevli Fırat Korkmaz ile temasa geçerek, AKUT Trabzon ekibine yardım toplamaya karar verdi. Yardım kampanyası için biraraya gelen TAYFA ve AKUT ekipleri bugün İçmeler Mahallesi'ndeki MAR-BAS Otel'de bir basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda konuşan TAYFA Yönetim Kurulu üyesi Fırat Korkmaz, bu fikrin Kasım 2013'te gündeme geldiğini o günden bu yana da çalışmaların devam ettiğini belirtti. Korkmaz "Sabine ve Andreas Kulpok çifti uzun zamandır Marmaris'te AKUT ile birlikte yardım çalışmaları yürütüyordu. Alman çift fanatik bir Trabzonspor taraftarı. Ayrıca TAYFA'nın Almanya temsilciliğini de yürütüyorlar. Geçtiğimiz Kasım ayında yaptıkları bu yardımlardan Trabzon AKUT ekibini de faydalandırmayı düşündük ve bir proje geliştirdik. Proje ile ilgili birçok sosyal ağ üzerinde de destek gördük. Toplanan yardımları Van Erciş depreminin yıldönümü olan 23 Ekim 2014 tarihinde Trabzon AKUT ekibine bağışlayacağız" dedi.
AKUT'UN HER HARFİ İÇİN 1 LİRA YARDIM
Yaklaşık 10 yıldır Marmaris'te AKUT ve diğer sivil toplum kuruluşları ile çalışmalar yaptıklarını söyleyen Andreas Kulpok geçen yıl da yaklaşık 10 bin Euro'luk teknik arama kurtarma malzemesini AKUT Marmaris ekibine bağışladıklarını hatırlattı. Kampanya kapsamında Almanya'da hükümet ve sivil toplum kuruluşları nezdinde yardım toplamaya başladıklarını belirten Kulpok, "Sloganımızı AKUT'un her harfi için 1 lira olarak belirledik. İnsanların toplamda 4 lira yapacağı bağış pek çok canın kurtulmasına yardımcı olacak" dedi.
Basın mensuplarının sorusu üzerine nasıl Trabzonspor taraftarı olduğunu anlatan Andreas Kulpok, Alman takımlarında pekçok Trabzonsporlu futbolcunun görev aldığını buradan bir sempati duymaya başladıklarını ve sonunda da Trabzonspor taraftarı olmaya karar verdiklerini söyledi.

DEB(AÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)