ALMANYA'da ayrıldığı Türk eşinin 6 yıl önce o tarihte 2 yaşında olan 'Azra' adını verdikleri kızını Türkiye’ye kaçırdığını öne süren Alman anne Edytha Sowula’nın çabası devlet kanalında ekrana getirildi.
İkinci Devlet Kanalı ZDF’de yayınlanan haberde Edytha Sowula’nın anne olduktan sonra aralarında geçimsizlik olan Türk eşinden ayrıldığını, babanın 2008 yılında kızları Zara’yı alarak Türkiye’ye götürdüğü iddiasına yer verildi. Avukatının açtığı davalar sonunda Türkiye’de yargının kendisini haklı gördüğünü ve Yargıtay’ın da velayet kararını onadığına dair yazının avukatına ulaştığını, kızının kendisine verilmesi gerektiğini söyleyen Sowula Alman televizyon ekibi ile uçakla Türkiye’ye gelirken, soluğu eski eşinin ailesinin bulunduğu Adana’nın Merkez Seyhan İlçesi’ndeki Bağlar’da Polis Merkezi’ne, adliyeye giderek kızının bulunarak kendisine verilmesini istediği ekrana getirildi.Ancak yapılan aramalarda adı açıklanmayan Türk baba veya kızına rastlanamadı.
Avukatları ile sürekli görüşen ve kızı Zara’nın kendisine verilmesini isteyen Edytha Sowula, "Ben bir anneyim. Yıllardır kaçırılan kızıma bir an önce kavuşmak istiyorum” dedi.

FOTOĞRAFLI