ALMANYA'nın Geretsried kentinde sigortacılık yapan 37 yaşındaki Katrin Schlink, 4 yıl önce boşandığı Mersinli 40 yaşındaki Volkan Murat Karakuş'un 2 yıldır alıkoyduğu ikiz erkek çocukları, polisin yaptığı çalışmanın ardından bulundu. Babaları Murat Volkan Karakuş ile emniyete getirilen çocuklar, pedagog ve icra memuru gözetiminde ifadeleri alındı. Çocuklar, anneye gitmek istemeyince geçici olarak babaya teslim edildi. Çocuklarını alan baba, kaçırılmanın söz konusu olmadığını söyledi.

Sigortacı Katrin Schlink ile Mersinli eşi Volkan Murat Karakuş, şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmalarının ardından 10 yaşındaki ikizleri Nico Deniz ile Kevin Volkan'ın velayetleri, anne ve babaya müşterek olarak verildi. Volkan Murat Karakuş boşandığı eşinin de izniyle 2012'de çocuklarıyla birlikte memleketi Mersin'e tatile geldi. Ancak Murat Karakuş çocukları bir daha Almanya'ya göndermeyerek alıkoydu. Katrin Schlink avukatları aracılığıyla Mersin'de ulaştığı Volkan Murat Karakuş ile uzlaşma yönünde görüşmeler yaptı. Ancak Karakuş olumlu cevap vermedi. Bu gelişme üzerine Katrin Schlink çocuklarını alabilmek için Volkan Murat Karakuş hakkında Mersin 5'inci Aile Mahkemesi'nde 14 Aralık 2012'de 'Uluslararası çocuk kaçırma iadesi' davası açtı. Mahkeme, ilk duruşmada çocukların mutat meskenine iadesine hükmetti. Volkan Murat Karakuş'un temyiz başvurusunu değerlendiren Yargıtay 2'nci Dairesi ise yerel mahkemenin verdiği kararı onadı. Volkan Murat Karakuş bunun üzerine, karar düzetme istemiyle aynı daireye başvurdu. İstemi bir süre önce görüşen Yargıtay, babanın isteğini reddederek, yerel mahkemenin kararını yerinde bularak çocukların Alman anneye verilmesine hükmetti.

BABA ÇOCUKLARINI KAÇIRDI

Kararın kesinleşmesi üzerine Katrin Schlink 30 Ekim'de çocuklarına kavuşma heyecanıyla Mersin'e geldi. Mersin 3'üncü İcra Memurluğu görevlisi, pedagog, annenin avukatları polis eşliğinde baba Volkan Murat Karakuş'un, davada belirttiği merkez Yenişehir İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki adrese gitti. Ancak baba ile çocuklar bulunamadı. Karakuş hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

ÇOCUKLAR VE BABA BULUNDU

Suç duyurusunun ardından çalışma başlatan polis, baba Volkan Murat Karakuş’u merkez Mezitli İlçesine bağlı Tece Mahallesi’ndeki bir tatil sitesinde 26 gün sonra buldu. Polisler baba Volkan Murat Karakuş ile 10 yaşındaki ikizleri Nico Deniz ile Kevin Volkan’ı Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirdi. Burada Katrin Schlik’in avukatı Sahra Düzgün Tucel’e de haber verdi. Çocukların ve baba Volkan Murat Karakuş’u bulunması üzerine 3’ncü İcra Mahkemesi’nde bir icra memuru ve adliyede görevli bir pedagogu emniyet gönderdi.

ÇOCUKLAR BABADA KALACAK

Emniyete baba Volkan Murat Karakuş’un ifadesi alındıktan sonra 10 yaşındaki ikizleri Nico Deniz ile Kevin Volkan’ın da ifadeleri avukat ve pedagog gözetiminde alındı. Çocuklar ifadelerinde annelerine gitmek istemediğini söyleyince 5717 Sayılı Kanun 22’nci maddesi gereceğinde çocukların anneye verilmesi geçici olarak ertelendi.

Emniyetten çıkan anne Katrin Schlink’in avukatı Sahra Düzgün Tucel, Türkiye’nin taraf olduğu uluslar arası sözleşme gereği çocukların psikolojik durumu açısından icranın ertelendiğini belirterek, "Bu süreç çocuklar için hassas bir süreç. Bu nedenle uluslararası anlaşma gereği çocukların teslimi geçici bir süre ertelendi. Anne geldiğinde baba çocukları gösterecek. Hukuki süreç devam ediyor" dedi.

Tucel’in ardından emniyetten ikizleri Nico Deniz ve Kevin Volkan ile birlikte çıkan Volkan Murat Karakuş da kendisini bekleyen gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Karakuş, yaşadıkları nedeni ile çok üzgün olduğunu ifade ederek, "Eski eşim adresimi çok iyi bildiği, defalarca geldiği halde hiçbir şekilde söylemedi. Alman televizyona çıkarak, ‘Çocuklarım kaçırıldı’ dedi. Aslında kendisi hem telefonlarımı hem de adresimi çok iyi biliyor. Yalan dolanlarla, 'kızıp çocuklarım kaçırıldı' dedi. Ama ben hiçbir zaman çocuklarımı kaçırmadım. Aslında benim çocuklarım orada defalarca dövüldü, şiddet gördü. Orada kimsenin umurunda olmadı. Alman Aile Bakanlığı’na defalarca yazı yazdım. Fakat onlar eski eşimin evine kahve, çay içmeye gittiler. Hiç kimse çocuklarımla ilgilenmedi. Biz anlaşamadığımız için ayrıldık. Bu seferde çocuklarımı benden ayırmak istediler. Oranın kanunlarını kullanarak, özellikle Türk olduğum için ırkçılık yaparak, bana maddi manevi her türlü şiddeti gösterdiler" diye konuştu

'ÇOCUKLAR ŞİDDET GÖRÜYORDU'

Konuşması sırasında zaman zaman gözleri dolan Volkan Murat Karakuş, özür dileyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"En son boşanma davası sırasında mahkemede çocukların velayeti söz konusu oldu. Karşıma bir protokol çıkardılar. Çünkü ben aynı zamanda eski eşim hakkında dolandırıcılıkta da dava açmıştım. Kendi satın aldığım evimden atıldım. 2,5 ay Almanya gibi bir yerde kendi arabamın içinde yatıp kalktım. Çocuklarıma ulaşamadım. En son mahkemede ise çocukların şiddet gördüğünü söyleyerek rapor alınmasını istedim. Hakim bana ‘En çok birkaç kez vurmuştur’ dedi. Benim Alman vatandaşlığım olduğu halde ben Türk olduğum için bana her türlü ırkçılığı yaptılar. Benim savaşım sadece çocuklarımı korumaktır. Bir daha dövülmesini, tekmelenmesini istemediğim için çocuklarımla buradayım. Ben çocuklarımı kaçırmadım. Benim ki koruma iç gücüsüdür. Çocuklarımı icra vermedi. Çünkü çocuklar burada kalmak, gitmek istemiyor. Dövüldükleri aynı ortama dönmek istemiyorlar. Çocuklarım anne tarafından şiddet gördükleri için gitmek istemiyorlar."

'BABAMIZI ÇOK SEVİYORUZ'

Babalarının ardından konuşan Nico Deniz ile Kevin Volkan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Babamda kalmak istiyoruz. Annemiz bize hiç yemek vermezdi, banyo yaptırmazdı. Babamıza gitmek istediğimiz de ise hiç gidemedik. Burada kalmak istiyoruz. Çünkü babamızı daha çok seviyoruz. Burada arkadaşlarımız var. Burada güzel bir hayat yaşıyoruz."