ALMAN anne Katrin Schlink'in, Mersinli eski eşi Volkan Murat Karakuş'un alıkoyduğunu iddia ettiği ikiz erkek çocuklarının kendisine teslim edilmesinin ertelenmesi yönündeki kararın iptal edilmesi için yaptığı itiraz kabul edildi. Mersin 1'inci İcra Hukuk Mahkemesi, çocukların anneye teslim edilmesi yönünde karar verdi.
Sigortacı Katrin Schlink ile Mersinli eşi Volkan Murat Karakuş, aralarındaki şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmaları ardından 10 yaşındaki erkek ikizleri Nico Deniz ile Kevin Volkan'ın velayetleri, anne ve babaya müşterek olarak verildi. Volkan Murat Karakuş boşandığı eşinin de izniyle 2012'de çocuklarıyla birlikte memleketi Mersin'e tatile geldi. Ancak, Murat Karakuş çocukları bir daha Almanya'ya göndermedi. Bunun üzerine Alman anne çocuklarını almak için Mersin'de dava açtı. Mersin 5'inci Aile Mahkemesi, ilk duruşmada çocukların mutat meskenine iadesine hükmetti. Karakuş'un temyiz başvurusunu değerlendiren Yargıtay 2'nci Dairesi ise yerel mahkemenin verdiği kararı onadı. Kararın kesinleşmesi üzerine Katrin Schlink 30 Ekim'de çocuklarına kavuşma heyecanıyla Mersin'e geldi. Mersin 3'üncü İcra Memurluğu görevlisi, pedagog, annenin avukatları polis eşliğinde baba Volkan Murat Karakuş ile buluştu ancak çocuklar babalarıyla kalmak isteyince teslimleri ertelendi.
ANNEYE TESLİM EDİLMESİ KARARI ÇIKTI
Bunun üzerine Almanya'ya dönen Katrin Schlink yeniden Türkiye'ye gelerek avukatı Sahra Düzgün Tucel aracılığıyla Mersin 1'inci İcra Hukuk Mahkemesi'ne icranın ertelenmesi kararına itiraz etti. İtirazı değerlendiren 1'inci İcra Hukuk Mahkemesi, icranın ertelenmesinin yasaya aykırı olduğuna karar vererek, çocukların, psikolojik ve fiziksel olarak etkilenmelerinin önüne geçmek için sosyal hizmet uzmanı, pedagog veya psikolog eşliğinde babadan alınarak, Alman anneye teslim edilmesine hükmedildi.
BABAYA ULAŞILMIYOR
Gelişmeleri değerlendiren Schlink'in avukatı Sahra Düzgün Tucel, kararı olumlu bulduklarını söyledi.
Çocukların anneyi istemediği yönünde bir algı oluşturulduğunu ancak baba ile iletişim kuramadıklarını belirten Tucel, "Karardan dolayı, Katrin çok mutlu. Biran önce çocuklarına kavuşmak istiyor. Katrin, 30 Kasım'daki teslimin ertelenmesi sırasında kamuoyunda çocukların kendisini istemediği şeklinde algı oluşmasından rahatsız olmuştu. Halbuki bu çocukların kimi isteyip, istemediğinin tartışıldığı bir dava değil. Çocuğun alışık olduğu yerine iadesiyle ilgi bir konuydu. Babayı bulmamız halinde çocukların anneleri ile bir araya gelmelerini sağlamış olacağız. Çocukların, babalarını sevdiği için ondan kopmak istemediğini biliyoruz. Annenin çocukları göstermeme gibi bir isteği yok. Anne, çocukların Almanya'da babalarını görmelerini ve hatta birlikte kalmalarını sağlayacak ortamı da yaratacak" diye konuştu.

ME(AŞ/BK/SS) (FOTOĞRAFLI)