AYDIN’ın Kuyucak İlçesi’nde, 8 yıldır ataması yapılmadığı için bunalıma girip intihar ettiği ileri sürülen 33 yaşındaki beden eğitimi öğretmeni Alim Koç'un cenazesi, gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.
Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü mezunu olan Alim Koç, dün saat 16.30 sıralarında, Kuyucak, İnönü Caddesi yakınındaki bir portakal bahçesinde kanlar içinde tarlasını sulamaya giden çifti tarafından ölü bulundu. Bekar olan Koç’un yanındaki şişelerden iki bira içtikten sonra bileklerini ve şah damarını jiletle keserek intihar ettiği belirlendi. Üzerinden intihar nedenini belirtir bir not çıkmayan Koç’un yakınları 8 yıldır ataması yapılmadığı için bunalımda olduğunu, bu nedenle intihar etmiş olabileceğini ileri sürdü.
Ailesinin kendisi gibi öğretmen olan iki çocuğundan biri olan Alim Koç’un İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’ndan bugün ikindide yakınları tarafından alınan cenazesi Kuyucak, Yeni Mahalle’deki baba ocağına getirildi. Burada helallik alınmasının ardından, geçen yıl da, bileklerini kesip, hap içerek intihar girişiminde bulunduğu öğrenilen Alim Koç'un cenazesi İzzet Dede Camisi’ne götürüldü. Buradaki törene CHP’li Kuyucak Belediye Başkanı Ali Ulvi Akoğlu, Koç’un felçli babası Yaşar Koç, Mersin’de öğretmen olan ağabeyi Adem Koç, yakınları ve öğrenci arkadaşları katıldı. Sinir krizi geçiren anne Nuray Koç ise camiye getirilmedi.
Diğer oğluyla birlikte tabutun başından ayrılmayan baba Yaşar Koç, taziyeleri kabul etti. Kılınan namazın ardından Koç’un bir süre omuzlarda taşınan cenazesi Kurtuluş Mezarlığı’na götürülüp, gözyaşları içinde toprağa verildi. Felçli olması nedeniyle cenazede güçlükle ayakta durabilen baba Yaşar koç, oğlu Alim’in 8 yıldır atama beklediğini belirtip, “Bu nedenle psikolojisi bozulmuştu. Tedavi görüyordu. Acımız büyük” dedi.
Adnan Gündüz ise, çocukluk arkadaşı Koç’un intiharının kendini üzdüğünü belirterek, “Geçen sefer intihar ettiğinde kendisini bulup, son anda hastaneye yetiştirebilmiştik. İntihar ettiği yer sürekli gidip, piknik yaptığımız bir yer. Ancak, oraya gidip, intihar edeceği hiç aklımıza gelmemişti. Allah, rahmet eylesin. Acımız, büyük” dedi.
öte yandan, Türk Eğitim-Sen Nazilli Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Ertal ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın ihtiyacı olarak açıkladığı 150 bin rakamı karşısında atama bekleyen 350 bin öğretmen olduğuna hatırlatıp, “Bugüne kadar Türkiye’de ataması yapılmadığı için intihar eden 34 meslektaşımız var” dedi.

MG(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)