İZMİR’in Aliağa İlçesi’nde termik santral kurulmasına karşı çıkan çevreciler ve sivil toplum kuruluşları gösteri yaptı.
Emek ve Barış Sanatçıları Derneği öncülüğünde Aliağa Demokrasi Meydanı’nda toplanan yaklaşık 100 kişilik grup 'Termik santrale hayır' dedi. Atatürkçü Düşünce Derneği Aliağa Şubesi, Kanserle Mücadele Derneği, Aliağa Demokrasi Platformu ve Foça Çevre ve Kültür Platformu’nun da destek verdiği eylemde 'Boyun eğme' ve 'Termik santral istemiyoruz' yazılı pankartlar taşıdı, 'Bu daha başlangıç', 'Rüzgar, güneş bize yeter' sloganları atıldı.
Aliağa Emek ve Barış Sanatçıları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Pınarbaşı, sanayileşmenin, Aliağa’da her türlü doğal dengeyi yok ettiğini söyledi. Aliağa’da termik santral kurmak isteyen özel bir şirketinin geçen salı günü yapmak istediği ÇED toplantısını engellediklerini belirten Pınarbaşı, “Çünkü bu konuda bilgilenmeye ihtiyacımız yoktu. Çünkü zaten yeteri kadar bilgi sahibi olduğumuz için karşı çıkıyorduk, itiraz ediyorduk. Aldılar tutanaklarını, gittiler” dedi.
7 TERMİK SANTRALE TEPKİ
Emek ve Barış Sanatçıları’nın türküleri eşliğinde devam eden eylemde konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Aliağa Şube Başkanı Mükerrem Çakın ise “Kar hırsı ile gözü dönmüş sermayenin 7 termik santral yapmak üzere kolları sıvaması bardağı taşıran son damla olmuştur. Yıllar önce yapımı Aliağalıların onurlu direnişi ile engellenen termik santraller, arkasına iktidarı alan sermaye eliyle yeniden gündemimize olanca yakıcılığı ile oturmuştur” diye konuştu.
Açıklamaların ardından grup sessizce dağıldı.