ESKİŞEHİR'de 2 Haziran Gezi Parkı protestoları sırasında saldırıya uğrayarak ölen Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz'ın lületaşından yapılan büstü annesi Emel Korkmaz'a verildi.
Fikir Kulüpleri Federasyonu'nun katkıları Eskişehir'de yapılan ve dün açılışı gerçekleştirilen Ali İsmail Korkmaz'ın heykelinin açılış törenine Hatay'dan gelerek katılan baba Şahap Korkmaz, anne Emel korkmaz ile avukat ağabey Gürkan Korkmaz'a sivil toplum kuruluşları tarafından bugün Es Bahçe Tesisleri'nde kahvaltı verildi. Kahvaltıya, Korkmaz ailesinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt ile Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile çok sayıda kişi katıldı.
Ali İsmail Korkmaz fotoğraflarının yer aldığı sinevizyon gösteriminin de sunulduğu kahvaltına Eskişehirli lületaşı ustası Mehmet Başsav'ın lületaşından yaptığı Ali İsmail Korkmaz'ın minyatür büstü CHP Parti Meclisi üyesi Gaye Usluer tarafından Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz'a verildi.
Ağabey Gürkan Korkmaz yaptığı konuşmada, kardeşi Ali İsmail Korkmaz ile Eskişehir'e üniversiteye kayıt için geldiklerinde Espark Alışveriş Merkez önündeki eski kiremit fabrikası bacanın önünde fotoğraf çektirdiğini söyleyerek "Dün orada kardeşimin heykeli dikildi. Bazı şeyler için maalesef sözler yetersiz kalıyor" dedi.