Ramazan ÇELİK/HATAY, () - GEZİ Parkı eylemleri sırasında Eskişehir'de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz, ölümünün 1'inci yıldönümünde memleketi Hatay'da mezarının başında anıldı.

Ali İsmail Korkmaz'ın Ekinci Mezarlığı'ndaki anıt mezarı başında gerçekleşen anmaya, anne Emel Korkmaz, baba Şahap Korkmaz, kardeşleri, Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybedenlerin aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. İsmail Korkmaz'ın mezarına gelerek gözyaşı döken anne Emel Korkmaz, oğlunu kaybettiğini ama milyonlarca evlat kazandığını söyledi. Baba Şahap Korkmaz'ın oğlunun mezar taşını öpmesi ve ablasının mezar taşına sarılarak ağlaması, katılanlara duygu dolu anlar yaşattı.

Kardeşinin mezarı başında konuşan abi Gürkan Korkmaz, kendilerini yalnız bırakmayan herkese ve anıt mezarı yaptıran Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) teşekkür etti. Mezarda gözyaşı döken anne Emel Korkmaz'ı, Gezi Parkı olaylarında evlatlarını kaybeden Hatice Cömert, Emsal Atakan ve Sayfı Sarısülük teselli etmeye çalıştı.

FOTOĞRAFLI