DOPİNGLİ olduğu gerekçesiyle daimi sahibi olduğu altın kemeri Edirne Belediyesi görevlilerine teslim eden Başpehlivan Ali Gürbüz, "Altın kemeri emanet olarak verdim. Çünkü cezam daha kesilmedi" dedi.
652'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde üst üste üçüncü kez başpehlivan olarak altın kemerin daimi sahipliğine hak kazanan, dopingli çıkması nedeniyle altın kemeri iade etmesine karar verilen Ali Gürbüz, Edirne Belediyesi'nden gelen görevlilere kemeri teslim ettikten sonra ilk kez 'ya konuştu. Dizinden geçirdiği ameliyattan dolayı 6 haftadır evde yattığını belirten Ali Gürbüz, 3 hafta sonra yürümeye başlayacağını söyledi.
'SEVENLERİMİN DESTEĞİ ARKAMDA'
Edirne Belediyesi'nden gelen görevlilere imza karşılığı altın kemeri teslim ettiğini aktaran Ali Gürbüz, "Ben altın kemeri Edirne Belediyesi'ne emanet olarak verdim. Çünkü cezam daha kesilmedi. Federasyondan bu konu hakkında bana intikal eden net bir durum yok. Herkes bana moralimin nasıl olduğunu soruyor, nasıl olabilirim sizce. Sıkıntılı bir durum tabiî ki. Ancak mücadeleme devam edeceğim. Beni sevenlerin desteğini her zaman arkamda hissediyorum. Halkımız bana güveniyor ve moral veriyor. Bir an önce iyileşip antrenmanlara başlamak istiyorum" diye konuştu.