Zafer BARIŞ/KAYSERİ, () - KAYSERİ'nin Talas İlçesi'nde bulunan Ali Dağı'nda bu yıl 5'incisi düzenlenen Uluslararası Ali Dağı Yamaçparaşütü Şampiyonası başlıyor.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, düzenlediği basın toplantısında, Talas'ın, özellikle havacılık sporlarında çok yoğun faaliyetler yürüten bir ilçe olduğunu hatırlattı. Palancıoğlu, şöyle konuştu:
"Bu sene yine birçok faaliyetler düzenledik. Önümüzdeki günlerde 5 gün devam edecek Yamaç Paraşütü Yarışması olacak. Bildiğiniz üzere yine bu tür yarışmalar düzenlenmişti. Bu yıl 5’incisini düzenlediğimiz Ali Dağı Yamaç Paraşütü yarışmamız var. Yarışmamız, Pazar günü açılış seramonisiyle başlayacak. Daha sonrasında da 5 gün resmi olarak yarışmalarımız devam edecek. Cuma günü Belediyemizin önünde vereceğimiz kokteylle kazanan yarışmacılarımıza ödüllerini vereceğiz. Bu yarışma çok önemli bir yarışma, bizim çok önem verdiğimiz bir yarışma."
Palancıoğlu, Talas Belediyesi olarak 10 senedir de bu tür yarışmaları düzenlediklerini belirterek, şunları kaydetti:
"Bu yarışmalara toplamda binin üzerinde yerli ve yabancı Kayseri'ye ve Talas’a geldi. Bu seneki yarışmaya da 285 yerli ve yabancı yarışmacı başvurdu. Bunlardan 71’i Rusya ve İran başta olmak üzere çeşitli ülkelerden başvurdu. Şu ana kadar 60 yarışmacı da kayıt yaptırdı. Yarışmaya kayıt yaptıran ve öğrenci olan yarışmacılardan 70, öğrenci olmayanlardan ise 90 avro ücret alıyoruz. Bununla beraber, Kayseri’deki çeşitli İl Müdürlüklerimizin de katkılarıyla çeşitli faaliyetlerimiz olacak. Bu seneki yarışmayı ilk defa Kayseri Büyükşehir Belediyemizle ortaklaşa yapacağız. Yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca bu tür uçuşlar biliyorsunuz sağlık gibi, emniyet gibi pek çok tedbiri almamızı gerektiriyor. Bu sebeple emniyet olsun, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü olsun, Meteoroloji, Karayolları olsun işbirliği içerisinde, gerekli bütün izinleri alarak bu çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Bütün Kayserilileri ve havacılık sporu meraklılarını Pazar günü Ali Dağı’na bekliyoruz."

FOTOĞRAFLI