KONYA’da iki katlı müstakil evde çıkan yangında itfaiyenin gelmesini beklemeden alevlerin arasına girerek biri 3 aylık Muhammet Kaya olmak üzere 5 torununu kurtaran anneanne 48 yaşındaki Melek Gül, "İki kızımın evi de tamamen yandı. Çocuklarıyla sokakta kaldılar. Onlara yardım edilmesini istiyorum" dedi.
Merkez Selçuklu İlçesi Şeker Murat Mahallesi Celali Sokak’ta iki katli müstakil evin birince katında oturan 30 yaşındaki Fatma Gül'ün evinde ilk belirlemelere göre elektrik kontağından yangın çıktı. Alevler üst katta oturan ablası 32 yaşındaki ikiz çocuk annesi İpek Kaya'nın evine de sıçradı. Bu sırada 3 aylık torunu Muhammet Kaya’yı uyutup komşusuna ziyarete giden anneanne Melek Gül, evinin yandığını duyunca hemen eve koştu. İlk olarak ikinci kattaki evde odada uyuyan torunu Muhammet Kaya’yı kurtarmak için alevlerin arasına giren Gül, torununu kundağa sarıp dışarı çıkardı. Ardında komşularının yardımıyla alt kattaki 5 torununu kurtardı. Dumandan etkilenen Muhammet Kaya, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yapılan tedavisinin ardın da taburcu oldu.
Yangın sırasında bronşit olan diğer bebeği Eyüp Kaya'yı hastaneye tedaviye götüren ve olayı duyup eve geldiğinde oğlu Muhammet Kaya'nın öldüğünü sanıp sinir krizine giren İpek Kaya, 15 yıldır çocuğu olmadığı için oğlunun öldüğünü sandığını ve üzüldüğünü belirtti.
Yangın nedeniyle evin iki katıda kullanılmaz hale geldiği için komşularına sığındıklarını belirten İpek Kaya, "Biz yangını duyunca Adliye'de çalışan eşim Tarık Kaya ile hemen eve geldik. O sırada oğlumu evin içerisinde yanarak öldü sandım. 15 yıldır da çocuğum olmadı. Onu kaybetmekten de çok korktum alevlerin arasına girdim. İtfaiyeciler beni zor tuttu. İçeride kimsenin olmadığını söylediler ambulansın içerisinde bebeğimi görünce çok sevindim. Ama kız kardeşimin evi ve benim evim kullanılamaz hale geldi. Komşular bize sahip çıktı, birkaç gün sizi idare ederiz dediler. Onlar olmasa geceyi sokakta geçirecektik. Kız kardeşimin çocuklarından 3'ü görme engelli, onlara da bir komşumuz sahip çıktı" dedi.
'TORUNUM ÖLSEYDİ, KIZIM HAYATA KÜSERDİ'
Kızlarıyla birlikte kalan ve yangın sırasında torunlarını kurtaran anneanne Melek Gül, şunları söyledi:
"Evde bir anda yangın çıktı. Çocuklar içerideydi. Yukarıya çıktım torunum Muhammet'i aldım aşağıya koştum. Alt katta oturan kızımın çocuklarını da dışarıya çıkardım. Kızım İpek'in 15 yıldır çocuğu olmuyordu. Eğer bu yangında bebeğini kaybetseydi. Hayata küserdi. İki kızımın evi de tamamen yandı. Çocuklarıyla sokakta kaldı. Onlara yardım edilmesini istiyorum."
Alt katta oturan ve yangının ilk kendi evlerinde çıktığını, o sırada dışarıda olduğunu belirten Fatma Gül, "Ne yapacağımızı şaşırdık 6 aylık hamileyim 5 çocuğumla sokakta kaldık. Komşularımız bir odasını bize verdi. Şimdilik burada kalıyoruz ama bize yardım edilmesini istiyoruz. Çocuklarımın 3 görme engelli, çok zor şartlarda yaşıyoruz" dedi.