GAZİANTEP Alevi Kültür Derneği Başkanı Yılmaz Demirdelen, Gezi Parkı protestosunun yönetici ve borakratlar tarafından doğru tahlil edilmediğini öne sürerek, "Hükümete ve yöneten bürokrasiye tavsiyemiz, birlikte yol aldığımız bu gemide çıkan kıvılcıma beraber su dökmektir" dedi.
Alevi Kültür Derneği Gaziantep Şube Başkanı Yılmaz Demirdelen, geçen perşembe günü İstanbul Okmeydanı'nda çıkan olaylarda Cemevi önünde öldürülen Uğur Kurt'un ölümünü ve yaşanan süreci değerlendirdi. Gezi Parkı olaylarından bu yana geçen süreçte, hak, hukuk, kardeşlik, diyen topluluklara uygulanan şiddeti kınadıklarını ifade eden Demirdelen, "Bu süreçte Alevi toplumunun özellikle Gezi süreciyle başlayan eylemlilik sürecinde, sokakta olduğunu iddia eden siyasi anlayışın Alevilerin ve diğer toplulukların sorunlarına duyarsız olduğunu, her sokağa çıkan hak ve hukuk diyeni, provokatör ve ajan olarak niteleyen anlayışla bu ülke sorunlarına çözüm üretilemeyeceğini belirtmek isteriz. Maalesef gelinen şu noktada hükümet ve yöneten bürokrasi, toplumsal sorunları çözüme noktasından her geçen biraz daha uzaklaşmakta, sorunu çözecek noktada olanlar sorunun tam da kendisi olmuşlardır. Bu yaklaşım içerisinde geleceğe umutla bakma imkanı kalmamıştır" dedi.
"ALEVİLERİN HUKUK DIŞINDA HÜKÜMETİ YIKMAK BİR DÜŞÜNCESİ YOK"
Demirdelen, siyasetin ve bürokrasinin bir an önce kendisini yeniden dizayn ederek, ülkede birlik ve kardeşliği oluşturmak adına yapılması gerekenleri bir an önce yapması gerektiğini söyledi.
EB (HK/SSA) (FOTOĞRAFLI)